Hlavní stránkaGastronomieRyba s medem na korejský způsob
Ryba s medem na korejský způsob
Ryba, med a miso pasta... Co říkáte na takovou zajímavou kombinaci? Máme tu další recept inspirovaný korejskou kuchyní. Snad vám bude chutnat.
Ryba s medem na korejský způsob
FOTO: Youtube screen
Tento pokrm sice není doslova korejský, ale je korejskou kuchyní inspirovaný. Ryb není nikdy dost a zajímavé kombinace milovník jídla i vaření jen uvítá. Výhodou je, že toto jídlo máte uvařené raz dva. Ryby jsou navíc zdravé a lehké. Pastu gochujang, můžete nahradit chilli česnekovou omáčkou a pokud nemůžete ostré, tak nevadí, když ji vynecháte.
Co budete potřebovat:
Čerstvou nebo rozmrazenou rybu (treska, losos)
2 lžíce jemného medu
1 1/2 lžic rýžového octa
1 lžíci gochujang pasty
1 lžíce bílé miso pasty
1 čajovou lžičku sójové omáčky
2 stroužky česneku (oloupané a mleté)
1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru
1 čajovou lžičku sezamového oleje
Sůl dle potřeby
Sezamová semínka
Sekaná jarní cibulka
Postup:
Plech vyložte hliníkovou fólií a naolejujte ji. Pak uspořádejte filety tresky či jiné ryby na plech. V malé misce rozšlehejte nebo vidličkou spojte med, ocet, pastu gochujang, miso pastu, sójovou omáčku, česnek, zázvor, sůl a sezamový olej. Asi 2 polévkové lžíce směsi dejte stranou a zbytkem potřete ji rybou. Pak nechte ryby marinovat v chladničce po dobu nejméně 30 minut.
Poté dejte plech s rybou do trouby a pečte ji či grilujte (jak máte radši). Až začne medová glazura tmavnout, rybu vyjměte a potřete zbývající medovou směsí a vložte ještě na chvíli do trouby (5-10 minut, závisí na tloušťce ryb).
Hotovou rybu podáváme s vařenou rýži a zdobíme ji sekanou, lehce dušenou jarní cibulkou a opečenými sezamovými semínky. Kdo chce, může přidat na talíř i vařenou brokolici nebo listový špenát.
Dobrou chuť!
Co budete potřebovat:
Čerstvou nebo rozmrazenou rybu (treska, losos)
2 lžíce jemného medu
1 1/2 lžic rýžového octa
1 lžíci gochujang pasty
1 lžíce bílé miso pasty
1 čajovou lžičku sójové omáčky
2 stroužky česneku (oloupané a mleté)
1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru
1 čajovou lžičku sezamového oleje
Sůl dle potřeby
Sezamová semínka
Sekaná jarní cibulka
Postup:
Plech vyložte hliníkovou fólií a naolejujte ji. Pak uspořádejte filety tresky či jiné ryby na plech. V malé misce rozšlehejte nebo vidličkou spojte med, ocet, pastu gochujang, miso pastu, sójovou omáčku, česnek, zázvor, sůl a sezamový olej. Asi 2 polévkové lžíce směsi dejte stranou a zbytkem potřete ji rybou. Pak nechte ryby marinovat v chladničce po dobu nejméně 30 minut.
Poté dejte plech s rybou do trouby a pečte ji či grilujte (jak máte radši). Až začne medová glazura tmavnout, rybu vyjměte a potřete zbývající medovou směsí a vložte ještě na chvíli do trouby (5-10 minut, závisí na tloušťce ryb).
Hotovou rybu podáváme s vařenou rýži a zdobíme ji sekanou, lehce dušenou jarní cibulkou a opečenými sezamovými semínky. Kdo chce, může přidat na talíř i vařenou brokolici nebo listový špenát.
Dobrou chuť!
ZDROJ: foodiewithfamily.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek