Ryba s medem na korejský způsob

13:00 | 28.01.2021 Eunka 0
Ryba, med a miso pasta... Co říkáte na takovou zajímavou kombinaci? Máme tu další recept inspirovaný korejskou kuchyní. Snad vám bude chutnat.
Ryba s medem na korejský způsob
Ryba s medem na korejský způsob FOTO: Youtube screen
Tento pokrm sice není doslova korejský, ale je korejskou kuchyní inspirovaný. Ryb není nikdy dost a zajímavé kombinace milovník jídla i vaření jen uvítá. Výhodou je, že toto jídlo máte uvařené raz dva. Ryby jsou navíc zdravé a lehké. Pastu gochujang, můžete nahradit chilli česnekovou omáčkou a pokud nemůžete ostré, tak nevadí, když ji vynecháte.

Co budete potřebovat:
Čerstvou nebo rozmrazenou rybu (treska, losos)
2 lžíce jemného medu
1 1/2 lžic rýžového octa
1 lžíci gochujang pasty
1 lžíce bílé miso pasty
1 čajovou lžičku sójové omáčky
2 stroužky česneku (oloupané a mleté) 
1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru
1 čajovou lžičku sezamového oleje
Sůl dle potřeby
Sezamová semínka
Sekaná jarní cibulka

Postup:
Plech vyložte hliníkovou fólií a naolejujte ji. Pak uspořádejte filety tresky či jiné ryby na plech. V malé misce rozšlehejte nebo vidličkou spojte med, ocet, pastu gochujang, miso pastu, sójovou omáčku, česnek, zázvor, sůl a sezamový olej. Asi 2 polévkové lžíce směsi dejte stranou a zbytkem potřete ji rybou. Pak nechte ryby marinovat v chladničce po dobu nejméně 30 minut.

Poté dejte plech s rybou do trouby a pečte ji či grilujte (jak máte radši). Až začne medová glazura tmavnout, rybu vyjměte a potřete zbývající medovou směsí a vložte ještě na chvíli do trouby (5-10 minut, závisí na tloušťce ryb).

Hotovou rybu podáváme s vařenou rýži a zdobíme ji sekanou, lehce dušenou jarní cibulkou a opečenými sezamovými semínky. Kdo chce, může přidat na talíř i vařenou brokolici nebo listový špenát.

Dobrou chuť!

ZDROJ: ​foodiewithfamily.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9