Hovězí maso Shigureni [Recept]

14:00 | 17.03.2015 abhorsenka 0
Přinášíme další zajímavý recept, tentokrát pro masožrouty a milovníky japonské kuchyně.
Beef Shigureni
Beef Shigureni FOTO: Kakel.R/flickr.com

Hovězí maso Shigureni je japonský pokrm podávaný s rýží. Není nijak složitý a můžete si maso připravit i na několik dní dopředu.
 

Potřebujeme:
450 g hovězího dle vlastního výběru
30 g zázvoru
1 šálek vody
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce cukru
1 lžíce saké
1 lžíce rýžového vína
 

Postup:
- Zázvor a maso nakrájíme na tenké plátky. (maso se lépe krájí částečně zmrazené)
- Do hrnce s vodou přidáme všechny ingredience kromě masa a přivedeme k varu.
- Do vroucí vody přidáme maso a mícháme, aby se neslepilo dohromady.
- Maso vaříme zakryté 20-30 min (čas je orientační, záleží na druhu masa) do změknutí, pak hrnec odkryjeme a ještě vaříme, dokud se voda téměř neodpaří.
- Podáváme jako příkrm k rýži.
 

ZDROJ: japanesecooking 101.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9