Ginataang Munggo [Recept]

14:00 | 10.03.2015 abhorsenka 0
Filipínský dezert z rýže a fazolí mungo si snadno připravíte doma. Podívejte se jak na to.
ilustrační foto
ilustrační foto FOTO: Alexandra Moss/flickr.com

Slovo Ginataang označuje recepty s kokosovým mlékem, kterých je velké množství. Koksové mléko se používá do sladkých i slaných pokrmů a tento recept na rýžovo-fazolovou kaši patří k sladké skupině.
 

Potřebujeme:
250 g lepkavé rýže
125 g fazole mungo
1,5 litru kokosového mléka
500 ml kokosového krému
250 g cukru
 

Postup:
1) Fazole nasucho opečeme na pánvi cca 2-3min a necháme vychladnout.
2) Opečené fazole rozdrtíme v hmoždíři a prosejeme přes sítko
3) Kokosové mléko přivedeme k varu, přidáme fazole a vaříme 5min, pak přidáme rýži, cukr a vše zamícháme, zakryté vaříme na nízkou teplotu cca 30-40min.
4) Přidáme kokosový krém a ještě 10min povaříme.
5) Podáváme pokapané trochou kokosového krému.

ZDROJ:kawalingpinoy.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9