Sunomono - okurkový salát

13:00 | 25.01.2015 abhorsenka 3
Připravte si s námi japonský okurkový salát  Sunomono. Velice jednoduché jídlo, podávané jako příkrm k mnoha asijským pokrmům.
Sunomono
Sunomono FOTO: guilherme pavan/flickr.com

Okurkový salát je klasika populární téměř po celém světě, dobře známá i v Čechách a na Slovensku. Vyzkoušejte nyní jeho japonskou variantu.
 

Ingredience:
1 okurka
¼ lžičky soli
3 lžičky rýžového octa
1 lžíce cukru
¼ lžičky sójové omáčky
1 lžička sezamových semen

Postup:
- okurku nastrouháme na tenké plátky, přidáme sůl a po 5 min. vymačkáme přebytečnou vodu
- v mističce smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr (cukr se musí rozpustit)
- okurku smícháme s dresinkem a posypeme sezamem


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9