Indická Cizrna [Recept]
Cizrna, známá také jako Římský hrách, je luštěnina často využívaná v jihoasijské a středomořské kuchyni. Její indickou úpravu zvládne každý, je třeba ovšem dopředu plánovat.
Potřebujeme:
250 g cizrny
2 lžíce oleje
1 cibule
2 cm celé skořice
4 ks hřebíčku
4 stroužky česneku
2 cm nastrouhaného zázvoru
1 chilli paprička
2 lžičky mletého koriandru
180 g rajčat z plechovky
1 lžíce koření Garam Masala
čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- Cizrnu si namočíme přes noc ve vodě a druhý den uvaříme tak, aby byla poloměkká.
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme všechno koření – hřebíček, skořice, koriandr, garam masala, minutu smažíme.
- Přidáme cibuli, zázvor, chilli, a když začne cibule zlátnout, přidáme česnek.
- Do směsi přihodíme rajčata a cizrnu. Chvíli dusíme, poté je třeba nechat tekutinu z rajčat odpařit.
- Nakonec přidáme nasekaný koriandr.
Nezapomeňte odstranit celou skořici i hřebíček a dobrou chuť.
ZDROJ: asian-recipe.com