Jjajang tteokbokki - rýžové koláčky s omáčkou z fazolí [Recept]

13:00 | 13.01.2021 TerkaS 1
Nemáte rádi pálivá jídla, nebo vám to zdravotní stav nedovoluje, ale rádi byste zkusili korejské tteokbokki? Přichystali jsme si pro vás velmi chutnou variaci této oblíbené pochoutky.
Jjajang tteokbokki
Jjajang tteokbokki FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Suroviny:

  • 1 balení rýžových koláčků
  • jajang omáčka (lze zakoupit jak v tekuté podobě, tak práškové)
  • půl hrnku hrášku
  • 1 cibule
  • svazek jarní cibulky
  • 4 hrnky nasekaného zelí
  • 4 pláty korejských "rybích koláčků" (fish cake)
  • 500 g vepřového masa
  • 1 vylisovaný stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek vody smíchané s kukuřičným škrobem
  • sůl na dochucení

Propláchněte rýžové koláčky a na pár minut je namočte, poté nechte okapat. Nakrájejte vepřové maso a rybí koláčky na malé kousky. Na hrubší kousky nakrájejte cibuli, jarní cibulku a zelí. Olivový olej rozehřejte v pánvi a nechte v něm provonět česnek s jarní cibulkou. Přidejte sójovou omáčku a maso, chvíli smažte. Následně přisypejte cibuli a zelí a smažte doměkka. Zalijte vodou a jjajang omáčkou a dobře promíchejte. Přidejte rybí koláčky a přiveďte k varu. Dochuťte ústřicovou omáčkou a cukrem, před solením omáčku ochutnejte. Podávejte posypané hráškem.



Nechte si chutnat!

ZDROJ: blog.moonberry.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9