Máme návod, jak si lehce připravíte v teple domova tteokbokki!

13:00 | 11.05.2020 TerkaS 0
Nudíte se doma a už nevíte, co byste vařili? Máme pro vás celkem jednoduchý recept na pálivou korejskou dobrotu tteokbokki.
Tteokbokki jsou prostě báječné!
Tteokbokki jsou prostě báječné! FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Známe to všichni. Trávíme týdny v teple domova a už jsme vyčerpali všechny recepty z kuchařky. Máte chuť na korejské jídlo, nejlépe pálivé, ale nechce se vám stát hodiny u plotny a složitě připravovat ingredience, které jsou potřebné? Tak to je tento návod jako dělaný pro vás. Stačí zajít do vašeho oblíbeného obchodu s asijskými dobrotami, já mám nejradši K-shop v Brně a Tama Shop v Praze, a kupte si mražené rýžové koláčky, rybí koláčky a omáčku určenou přímo na tteokbokki. Pokud v blízkosti žádný takový obchod nemáte, nezoufejte! Báječný fotorecept, který najdete zde, vám napoví, jak pokrm připravit i bez polotovarů.



Ještě budete potřebovat cibuli, pórek, hlávkové zelí A dáme se do vaření! Nakrájíme si na proužky asi dva listy hlávkového zelí, větší cibuli, pórek a rybí koláčky. Všechno tak nějak poměrně k objemu rýžových koláčků. Ty si nejlépe nechte povolit na pár hodin nebo je opláchněte horkou vodou, aby se vám dobře lámaly do hrnce. Cca 500 g rýžových koláčků zalijeme 300 ml vody a vaříme do změknutí. Poté přidáme 2 pytlíky instatní omáčky na tteokbokki, rybí koláčky a zelí s cibulí. Na poslední dvě minuty vaření přidáme i pórek a vařená vejce.



A máme hotovo! Dobrou chuť!

FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9