Thajský salát se zelenou papájou a arašídy

12:00 | 17.08.2014 Eunka 1
Ještě pořád je léto a k létu patří lehké a chutné saláty. Tak vám přinášíme recept na jeden thajský, kterému se říká i Som Tam.
Thajský salát s papájou
Thajský salát s papájou FOTO: en.wikipedia.org
Než se dáme do vaření, nakoupíme suroviny. Musíme sehnat hlavně zelenou, ještě nezralou, papáju. Občas ji mají v Sapě nebo na tržnicích a v obchodech s asijskými potravinami. Mnozí labužníci se shodují, že ji však lze nahradit mladou cuketkou či bílou kedlubnou. Další suroviny už seženete snáze.

Co budete potřebovat:
2 šálky oloupané a jemně nastrouhané zelené papáji
2 - 3 čili papričky
2 velké stroužky česneku
1 šálek zelených sterilovaných fazolek
Cherry rajčátka, krájená na půlky
arašídy, pár sušených krevet

Zálivka se skládá z těchto surovin:
5 lžic limetkové šťávy
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce cukru (nejlépe hnědého)
koriandr, sušené mleté krevety (není nutné)

Postup:
Papáju oloupeme, omyjeme a nastrouháme, čili papričky očistíme, zbavíme semínek a také nakrájíme (můžeme použít i nakládané). Přidáme fazolky, drcený česnek a rajčátka. Suroviny promícháme a zlehka stlačíme. Zalijeme umíchanou zálivkou a opět promícháme. Nakonec ozdobíme salát sušenými krevetami a arašídy. 

Přejeme vám dobrou chuť a pokud budou papričky příliš pálivé, slibujeme, že vám zavoláme hasiče.

ZDROJ: ​asian-recipe.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9