Korejské křupavé kuře ve sladké chilli omáčce - Dakgangjeong [Recept]

13:00 | 10.01.2021 TerkaS 0
Honí vás mlsná a nevíte, co byste si uvařili? Máme pro vás jednoduchý recept na výborné korejské křupavé kuře ve sladké chilli omáčce.
Dakgangjeong
Dakgangjeong FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Dnes jsme si pro vás přichystali opravdovou lahůdku. Předem musím upozornit, že korejské kuře je velmi návykové a nebudete ho mít nikdy dost, takže sbohem dietám. A pustíme se hned do toho.
 

Co budeme potřebovat:

na  kuře:
  • 2 kuřecí prsa nebo stehna bez kůže
  • půl hrnku mléka (volitelné)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1/2 lžičky lisovaného česneku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 polévková lžíce rýžového vína (náhrada za půl hrnku mléka)
  • bramborový nebo kukuřičný škrob
  • olej na smažení


na omáčku:

  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rýžového vína nebo mirin (můžete nahradit bílým vínem)
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa nebo rýžového octa
  • 1 polévková lžíce pasty gochujang (korejská pasta z červených chilli papriček) nebo gochugaru (chilli vločky)
  • 3 polévkové lžíce medu nebo kukuřičného/rýžového sirupu (v tom případě 4 lžíce)
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje (lze nahradit běžným olejem)
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 1-2 stroužky lisovaného česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka pepře
 

Postup:

  1. Zbavte kuřecí maso všeho viditelného tuku a nakrájejte jej na kousky.
  2. Poté můžete kuřecí kousky namočit do mléka a 30 minut nechat odpočívat v lednici.
  3. Nechte odkapat všechno mléko a přidejte sůl, pepř, česnek a zázvor. Pokud jste přeskočili namáčení v mléce, přidejte rýžové víno. Ponechte maso odpočívat na 20 - 30 minut.
  4. Mezitím v pánvi smíchejte všechny suroviny na omáčku a za stálého míchání uveďte do varu. Jakmile začne omáčka probublávat, stáhněte na střední plamen a nepřestávejte míchat. Vařte ještě asi 3 - 4 minuty, dokud omáčka lehce nezhoustne.
  5. Obalte kuřecí kousky ve škrobu.
  6. Do hluboké pánve nalijte do výše 2 centimentrů olej a nechte jej rozžhavit na nejvyšší teplotu. Poté vhoďte asi polovinu obalených kuřecích koušků do oleje, osmažte dozlatova asi 3 minuty a nechte okapat, nebo je položte na papírovou utěrku, aby nasákla přebytečný olej.
  7. Znovu rozehřejte olej a tentokrát celou dávku osmažte dohněda.
  8. Na středním plameni ohřejte omáčku a přidejte kousky, chvíli nechte vše spojit a můžete servírovat.
Na ozdobu můžete posypat kousky sezamovými semínky. Jako příloha jsou výborné batátové hranolky a zelenina smažená na másle.

Dobrou chuť!
 
ZDROJ: koreanbapsang.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9