Hlavní stránkaGastronomieKorejské křupavé kuře ve sladké chilli o...
Korejské křupavé kuře ve sladké chilli omáčce - Dakgangjeong [Recept]
Honí vás mlsná a nevíte, co byste si uvařili? Máme pro vás jednoduchý recept na výborné korejské křupavé kuře ve sladké chilli omáčce.
Dakgangjeong
FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Dnes jsme si pro vás přichystali opravdovou lahůdku. Předem musím upozornit, že korejské kuře je velmi návykové a nebudete ho mít nikdy dost, takže sbohem dietám. A pustíme se hned do toho.
Co budeme potřebovat:
na kuře:
- 2 kuřecí prsa nebo stehna bez kůže
- půl hrnku mléka (volitelné)
- špetka soli
- špetka pepře
- 1/2 lžičky lisovaného česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 polévková lžíce rýžového vína (náhrada za půl hrnku mléka)
- bramborový nebo kukuřičný škrob
- olej na smažení
na omáčku:
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce rýžového vína nebo mirin (můžete nahradit bílým vínem)
- 2 polévkové lžíce jablečného octa nebo rýžového octa
- 1 polévková lžíce pasty gochujang (korejská pasta z červených chilli papriček) nebo gochugaru (chilli vločky)
- 3 polévkové lžíce medu nebo kukuřičného/rýžového sirupu (v tom případě 4 lžíce)
- 1 polévková lžíce sezamového oleje (lze nahradit běžným olejem)
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1-2 stroužky lisovaného česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- špetka pepře
Postup:
- Zbavte kuřecí maso všeho viditelného tuku a nakrájejte jej na kousky.
- Poté můžete kuřecí kousky namočit do mléka a 30 minut nechat odpočívat v lednici.
- Nechte odkapat všechno mléko a přidejte sůl, pepř, česnek a zázvor. Pokud jste přeskočili namáčení v mléce, přidejte rýžové víno. Ponechte maso odpočívat na 20 - 30 minut.
- Mezitím v pánvi smíchejte všechny suroviny na omáčku a za stálého míchání uveďte do varu. Jakmile začne omáčka probublávat, stáhněte na střední plamen a nepřestávejte míchat. Vařte ještě asi 3 - 4 minuty, dokud omáčka lehce nezhoustne.
- Obalte kuřecí kousky ve škrobu.
- Do hluboké pánve nalijte do výše 2 centimentrů olej a nechte jej rozžhavit na nejvyšší teplotu. Poté vhoďte asi polovinu obalených kuřecích koušků do oleje, osmažte dozlatova asi 3 minuty a nechte okapat, nebo je položte na papírovou utěrku, aby nasákla přebytečný olej.
- Znovu rozehřejte olej a tentokrát celou dávku osmažte dohněda.
- Na středním plameni ohřejte omáčku a přidejte kousky, chvíli nechte vše spojit a můžete servírovat.
Na ozdobu můžete posypat kousky sezamovými semínky. Jako příloha jsou výborné batátové hranolky a zelenina smažená na másle.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
ZDROJ: koreanbapsang.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek