V Jižní Koreji výrazně roste prodej veganských potravin

13:00 | 07.10.2020 Eunka 0
Veganské jídlo, strava, která se vyhýbá používání živočišných produktů, si rychle získává popularitu, spolu s rostoucím povědomím veřejnosti o právech zvířat, mezi jihokorejskými spotřebiteli.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Forth With Life/flickr.com
Market Kurly, platforma pro doručování potravin online, v pondělí oznámila, že prodej veganských potravin mezi Jihokorejci od 1. do 23. září vyskočil o 117 procent ve srovnání se stejným obdobím předchozího měsíce. Ve srovnání se stejným obdobím z loňského roku to byl nárůst 146 procent.

Prodej fazolových svačinek se zeleninou vyskočil o 592 procent a vytvořil nový rekord v měsíčním růstu. 

Ve stejném období zaznamenalo SSG.COM, online nákupní středisko provozované společností Shinsegae Group, více než dvojnásobný prodej veganských produktů. 

"V loňském roce bylo k dispozici méně než 100 veganských produktů. Nyní máme k mání více než 200 položek," uvedl zástupce SSG.COM. "Výrobci potravin se také snaží vymýšlet další veganské potravinářské výrobky."

Veganská horečka se v Jižní Koreji šíří také sociálními médii na základě analýzy velkých dat. Small Enterprise and Market Service uvádí, že od 24. června do 23. září bylo 8215 zmínek na sociálních médiích používajících slova "veganská" a "vegetariánská strava", což bylo o 12,5 procent více než za poslední tři měsíce.

"Jídlo již není pouhým jídlem, ale způsobem vyjádření životních hodnot jednotlivce," uvedl k tématu profesor Kim Seok-ho z katedry sociologie na univerzitě v Soulu.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9