Kimchi se začíná vyrábět i v Evropě

13:00 | 20.07.2020 Eunka 0
Lahodné a zdravé kimchi již neseženete jen v Koreji. Milovníci fermentovaných dobrot si tento skvělý pokrm vyrábí sami a dá se sehnat i v obchodech s asijskými potravinami. Evropané této laskomině již dávno propadli.
Kimchi
Kimchi FOTO: Needpix.com
Kimchi, tradiční fermentovaná korejská příloha připravená ze zeleniny s různým kořením, si získává v Evropě významnou pozornost mezi milovníky zdravé stravy.  

Podle zprávy, kterou v minulý týden zveřejnila pařížská pobočka korejské společnosti Agro-Fisheries and Food Trade Corp. (aT), se řada evropských potravinářských společností pustila do podnikání s touto kvašenou dobrotou.

Kimchi vyráběné evropskými společnostmi je inspirováno korejským kimchi, ale jeho vzhled a chuť se výrazně liší. Například výrobce fermentovaných potravin Loving Foods vyrábí kimchi z biozeleniny pěstované v Británii a soli z Keltského moře. 

Hlavními ingrediencemi jsou zelí a mrkev a některé produkty také obsahují kurkumu a pepř. Společnost Loving Foods také vyrábí kimchi ve formě šťávy, kterou lze pít jako zdravý nápoj nebo použít k vaření. 

Společnost Eaten Alive, založená dvěma britskými šéfkuchaři, prodává čtyři různé druhy kimchi, včetně pikantního kimchi, čistého kimchi, zelného kimchi a zlatého kimchi. Kromě toho vyrábí pikantní omáčky s chutí kimchi. Do zlatého kimchi dávají místo pálivých paprik citron, kurkumu a zázvor.

A co vy, milí čtenáři? Máte rádi kimchi? Vyrábíte si ho sami nebo kupujete?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9