Jediná korejská kavárna v Praze - Cafe Susu [Recenze]

14:00 | 08.10.2018 Eunka 3
Máte rádi korejskou kuchyni a k tomu jste milovníky kávy a sladkostí? Pak neváhejte a stejně jako my zavítejte do první korejské kavárny v Praze, která se jmenuje Cafe Susu.
Tři lahodné bingsu
Tři lahodné bingsu FOTO: trantung/asianstyle.cz
Vždycky jsem milovala cukrárny a kavárny, tak není divu, že jsem zatoužila poznat i tu korejskou, která mě lákala především tím, že budu moct poprvé v životě ochutnat legendární dezert zvaný patbingsu. Měla jsem tedy velkou radost, když mě tam přátelé během mé návštěvy Prahy vzali. 

Na první pohled je tato kavárnička malá, útulná a velmi příjemná. Když vejdete, vaše smysly omámí vůně kávy a možná i zeleného čaje. Okamžitě se tu cítíte jako doma. Vše je zařízené v takovém útulném, domáckém stylu a doplňky v podobě sušených i živých květin, polštářků nebo jízdního kola jsou nevtíravé a milé. Nedočkaví mlsouni si ještě před prolistováním menu mohou prohlédnout vitrínu plnou zákusků, koláčů a jiných sladkostí. Když jsme tam byli, nechyběl matcha cheesecake a ještě se na nás smály sladké rybičky bungeo ppang.

 

Co jsme si ale nakonec vybrali my? Mohli jsme si dát snad všechny populární druhy kávy jako americano, latte, cappucino nebo espresso. Kromě toho byl k mání i čaj. Zelený, mátový, zázvorový, švestkový a vlastně nechybělo ani oblíbené matcha latte. My však toužili po pořádném osvěžujícím dezertu a tak jsem si vybrali jahodové bingsu, matcha bingsu se sladkými červenými fazolemi a binsu s vanilkovou zmrzlinou a kávou. Přiznám se, že jsme si své dezertíky navzájem ochutnávali, tak mohu zhodnotit všechny tři. 

Bylo by jen těžké říci, který dezert byl nejlepší, ale myslím, že u mě zvítězil ten můj s kávou a vanilkou. Musím ale dodat, že sladké fazolky byly vynikající, jahůdky čerstvé a porce byly tak veliké, že nám dělalo potíže je dojíst. Také cena byla přiměřená, když přihlédneme k množství, chuti i tomu, že šlo o novou korejskou kavárnu v Praze. Také obsluha byla příjemná a pánovi nevadilo, že si vše fotíme a maličko díky tomu pobíháme po celé kavárničce. Když se to tak vezme kolem a kolem, vůbec se nám nechtělo odcházet. Strávili jsme tam sladké a příjemné odpoledne.



Co říci závěrem? Myslím, že na návštěvu Cafe Susu nezapomenu a pokud to bude možné, při další návštěvě Prahy tam rozhodně zavítám znovu. Je tam totiž stále ještě dost dobrot, které hodlám okusit svým mlsným jazýčkem. 

Cafe Susu má své vlastní webové stránky. Kromě toho můžete korejskou kavárnu sledovat i na Instagramu a Facebooku. Nejlepší pro vás ale bude, když tam zajdete a lákavé dobroty ochutnáte. Nebudete litovat!

FOTO: eunka/asianstyle.cz, trantung/asianstyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9