Korejci stále raději nakupují jídlo přes internet

13:00 | 08.03.2020 Eunka 0
Jak jste na tom s nakupováním jídla a potravin přes internet? Korejci této možnosti využívají hojně, což dokázal nedávný průzkum.
Ramyeon
Ramyeon FOTO: commons.wikimedia.org
Rostoucí počet jihokorejských domácností používá internet a mobilní zařízení k nákupu potravin, což odhalila nedávná studie.

Ministerstvo zemědělství, potravin a venkova a korejský hospodářský institut (KREI) provedli průzkum u 2016 domácností, z nichž 78,6 procent odpovědělo, že nakupují potraviny přes internet alespoň jednou měsíčně. V roce 2018 jich bylo 72,4 procent.

Jednou týdně nakupuje potraviny online 16,4 procent domácností a jednou za 14 dní 43,3 procent. Zkušenosti s podobným způsobem nakupování nemělo v roce 2019 zhruba 43,2 procent.

Výsledky průzkumu odrážejí šíření povědomí o tom, že dobré výrobky lze zakoupit za relativně levné ceny i online. Respondenti také dali 3,77 bodů z 5 za dostupnost a 3,85 bodů za spokojenost s kvalitou. Nejvíce utráceli za maso, poté mléčné výrobky, nudle, sušené mořské plody a hotová jídla.

"Online nakupování je nyní jednou z hlavních možností distribuce potravin a jeho dopad se šíří a nadále se očekává, že poroste," uvedl KREI na závěr.

Jak jste na tom vy? Nakupujete potraviny online

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9