Znáte? (Ne) známé asijské nápoje

13:00 | 05.06.2020 Sachi 0
Na nápojích je jedna skvělá neobyčejná vlastnost. Nespočet možností jejich kombinací a přesto skvělá chuť. Přinášíme vám méně známé nápoje z Asie.
Přípitek
Přípitek FOTO: Pikist.com

Teh Tarik (Malajsie)


Teh tarik je jedinečný malajský nápoj skládající se z černého čaje, cukru a kondenzovaného mléka. Kombinace se pak přelévá sem a tam mezi dvěma mosaznými nádobami, což je technika známá jako tahání čaje. Zlepšuje chuť čaje i mléka, dodává krémovou a hladkou texturu a přidává vizuálně přitažlivý pěnivý vršek. Teh tarik se tradičně podává v čirých sklenicích, aby nápoj mohl být viděn a oceněn v celé své kráse. Často se snoubí s roti prata a najdete ho ve většině coffee shopů a mamak stánků v Malajsii a Singapuru.

Bandung (Malajsie)


Bandung je oblíbený malajský růžově zbarvený nápoj, který je obzvláště milován malajskou komunitou. Tento jednoduchý nápoj se vyrábí kombinací mléka a růžového sirupu, a podle toho, kde byl zakoupen, se bandung může vyrábět s kondenzovaným mlékem, čerstvým mlékem, odpařeným mlékem nebo s jakoukoli kombinací těchto tří. Obvykle se podává s ledem a je obzvláště populární na svatbách nebo během Iftar (prolomení půstu) v měsíci Ramadánu.

Yuja - cha (Jižní Korea)


Yuja-cha je výluh z dužiny citrusů, který se užívá především v zimě. Vyrábí se z citrusových plodů podobných citrusovým plodům z Číny. Čaj lze připravit buď smícháním čerstvého nakrájeného ovoce s cukrem a v kombinací s teplou vodou.
 

Druhý způsob je vytvořit ovocnou zavařeninu (yuja-cheong), která se obvykle skládá z nakrájených yuji, medu nebo cukru a vody. Čaj se pak připraví rozpuštěním obsahu zavařeniny ve vodě. Tento hřejivý čaj je třeba si vychutnat teplý a často se tvrdí, že je uklidňujícím lékem pro zdraví.

Tursu Suyu (Turecko)


Tursu Suyu je osvěžující nápoj původem z Turecka, vyrobený z nakládané zeleniny, jako je řepa, mrkev, zelí, okurky, cibule, paprika, česnek a slaný nálev. Má slanou chuť, na konec vás dostane silný ostrý kopanec, zatímco jeho barva je jasně růžová. Tursu Suyu je často párován s rybími sendviči nebo jiným pouličním jídlem



Který vám připadá nejvíce zajímavý?


ZDROJ: tasteatlas.com
FOTO:Alpha/flickr.com, Wikipedia.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9