Korejci často tají důvod odchodu ze zaměstnání

13:00 | 19.04.2020 Eunka 0
Nedávný průzkum odhalil, že více než 50 procent Korejců, kteří odejdou ze zaměstnání, skrývá skutečný důvod odchodu. Jaké důvody tají? I na to má průzkum odpověď.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pxhere.com
JobKorea, provozovatel portálu pro hledání práce, provedl průzkum u 2288 pracovníků, kteří v minulosti opustili zaměstnání. Výsledky ukázaly, že 52 procent z nich neodhalilo přesný důvod odchodu z práce.

Z účastníků průzkumu asi 39 procent sdělilo, proč z práce odchází, jen několika jednotlivcům, včetně šéfů a kolegů, se kterými si byli blízcí, ovšem 22 procent respondentů nikoho neinformovalo.

Jaké důvody pro odchod ze zaměstnání však tito lidé tajili? Jedním z hlavních důvodů pro odchod z práce byly konflikty s šéfy a kolegy, včetně zneužití moci mezi nadřízenými. Asi 66 procent pracovníků, kteří opustili firmu, kvůli takovým konfliktům, skrylo skutečný důvod, proč se rozhodli dát výpověď.

Mezi další důvody patřila "podniková a organizační kultura", což činilo 63 procent, a nespokojenost s hodností nebo pozicí (54 procent). Zhruba 54 procent respondentů si stěžovalo na žádnou záruku rovnováhy mezi prací a soukromým životem a také na obrovskou pracovní zátěž.

Pokud jde o to, proč respondenti neodhalili důvod své výpovědi, 41 procent z nich dobře vědělo, že nic se nezmění, i když řeknu pravdu. A 36 procent osob citovalo při odchodu z práce namísto pravdy jen osobní důvody.

Z jakého důvodu byste opustili zaměstnání vy? Uvedli byste pravdu nebo ne?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9