Thajský ledový čaj [Recept]
Nápoj který lze popíjet po dobu celého nadcházejícího léta. Thajský ledový čaj! Tento osvěžující nápoj je úžasný pomocník při boji s horkem. Přičemž udělat si vlastní thajský ledový čaj je překvapivě snadné.Je rozdíl mezi thajským ledovým čajem a ledovým čajem, na který jsme všichni zvyklí?
Odpověď je ano. Thajský ledový čaj je opravdový požitek. Zatímco běžný ledový čaj může být poněkud mírný a podává se slazený nebo neslazený, thajský ledový čaj je koncentrovanější a chutnější. Tento speciální nápoj je napuštěn anýzem a hřebíčkem, což mu dodává teplou, kořeněnou vůni. Sladí se špetkou cukru a pak se doplní lžičkou slazeného kondenzovaného mléka.
Ingredience:
5 hrnků vody
6 pytlíku černého/ červeného thajského čaje
2 anýzy
3 hlavičky hřebíčku
2 lžíce cukru
Led - podle potřeby
¼ hrnku kondenzovaného mléka
Postup:
-
Ohřejeme vodu, nesmí dosáhnout bodu varu.
-
Vypneme plotýnku, vložíme čajové sáčky, anýz, hřebíček do vody a ujistíme se, že jsou zcela ponořené ve vodě po dobu 10 minut.
-
Vyluhovaný čaj, hřebíček a anýz vyjmeme a přidáme cukr. Mícháme dokud se nerozpustí.
-
Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
-
Využijeme nejlépe long drink sklenici a naplníme ji zhruba do ¾ ledem, přidáme 1 lžíci kondenzovaného mléka, zalijeme čajem a promícháme.
-
Drink je připravený ke konzumaci.
ZDROJ: thekitchn.com