Hlavní stránkaGastronomieMatcha roláda s fazolovou pastou a kašta...
Matcha roláda s fazolovou pastou a kaštany [recept]
Podzim už nastoupil v celé své kráse a s ním přišla i doba čaje, kaštanů a vaření fazolové pasty anko. Vychutnejte si dokonalé spojení všech chutí s touto japonskou roládou plněnou kaštanovým krémem, kousky kaštanů a sladkou fazolkovou pastou.
Matcha roláda
FOTO: Lucie Onari Kreslová
Ingredience:
(Pokud nemáte anko nebo kaštany, můžete místo kaštanové náplně s anko udělat náplň krémovou, k čemuž potřebujete pouze 1 polotučný tvaroh ve vaničce smíchaný s 1 balíčkem vanilkového cukru.)
Postup:
- fotky naleznete dole v galerii-
- 1 lžíce matcha prášku
- 40 g hladké mouky
- 4 vejce
- 70 g cukru krystal
- fazolová pasta anko- pokud nemáte, můžete si vyrobit vlastní podle našeho receptu zde
- kaštanový krém - k dostání například zde
- vařené a vakuově balené kaštany- koupit můžete například v Countrylife
- trošku mléka, nemusí být
(Pokud nemáte anko nebo kaštany, můžete místo kaštanové náplně s anko udělat náplň krémovou, k čemuž potřebujete pouze 1 polotučný tvaroh ve vaničce smíchaný s 1 balíčkem vanilkového cukru.)
Postup:
- fotky naleznete dole v galerii-
- V míse smícháme hladkou mouku s matcha práškem a vše třikrát prosejeme přes sítko. Tento krok je velice důležitý, protože je díky němu roláda nadýchaná a příjemně měkkoučká.
- Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vložíme do ručního šlehače a žloutky do mísy.
- Vyšleháme bílky do pěny. Na konci k pěně přidáme 35 gramů cukru a opět zamícháme.
- Žloutky v míse mícháme tak dlouho, až dostanou "krémovitou" konzistenci. Pak k nim přidáme 35 gramů cukru a opět řádně promícháme.
- K žloutkům přidáme směs mouky a prášku a vše smícháme dohromady.
- Do mísy postupně přidáme vyšlehaný sníh a pomalu zamícháváme do sebe. Je potřeba tomu dělat s určitou lehkostí, aby si těsto zachavalo nadýchanou pěnovou konzistenci.
- Na plech položíme pečicí papír a nalijeme na něj všechno těsto. Jemně a rovnoměrně ho rozetřeme po celém plechu. Pak plechem lehce bouchneme o linku, čímž se zničí vzduchové bubliny.
- Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut na 170 stupňů.
- Plech vyndáme z trouby a papír s upečeným těstem si položíme vedle na linku, kde ho necháme vychladnout.
- Korpus opatrně oddělíme od papíru a namažeme ho kaštanovým krémem. Kaštany nakrájíme a nasypeme na krém. Celou směs pak polijeme fazolovou pastou smíchanou s trochou mléka. //// Pokud děláte krémovou náplň, smíchejte tvaroh a vanilkový cukr a natřete směs na korpus. Můžete samozřejmě přidat i kousky ovoce či jiných dobrot.
- Roládu potom zarolujeme a dáváme si pozor, aby nám nevytekla náplň.
- Necháme odpočívat v lednici a poté můžeme podávat.
- Itadakimasu!
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek