Matcha roláda s fazolovou pastou a kaštany [recept]

13:00 | 19.10.2019 Zita 1
Podzim už nastoupil v celé své kráse a s ním přišla i doba čaje, kaštanů a vaření fazolové pasty anko. Vychutnejte si dokonalé spojení všech chutí s touto japonskou roládou plněnou kaštanovým krémem, kousky kaštanů a sladkou fazolkovou pastou.
Matcha roláda
Matcha roláda FOTO: Lucie Onari Kreslová
Ingredience:
  • 1 lžíce matcha prášku
  • 40 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 70 g cukru krystal
  • fazolová pasta anko- pokud nemáte, můžete si vyrobit vlastní podle našeho receptu zde
  • kaštanový krém - k dostání například zde
  • vařené a vakuově balené kaštany- koupit můžete například v Countrylife
  • trošku mléka, nemusí být

(Pokud nemáte anko nebo kaštany, můžete místo kaštanové náplně s anko udělat náplň krémovou, k čemuž potřebujete pouze 1 polotučný tvaroh ve vaničce smíchaný s 1 balíčkem vanilkového cukru.)

Postup: 

- fotky naleznete dole v galerii-
  1. V míse smícháme hladkou mouku s matcha práškem a vše třikrát prosejeme přes sítko. Tento krok je velice důležitý, protože je díky němu roláda nadýchaná a příjemně měkkoučká.
  2.  Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vložíme do ručního šlehače a žloutky do mísy.
  3. Vyšleháme bílky do pěny. Na konci k pěně přidáme 35 gramů cukru a opět zamícháme.
  4. Žloutky v míse mícháme tak dlouho, až dostanou "krémovitou" konzistenci. Pak k nim přidáme 35 gramů cukru a opět řádně promícháme.
  5. K žloutkům přidáme směs mouky a prášku a vše smícháme dohromady.
  6. Do mísy postupně přidáme vyšlehaný sníh a pomalu zamícháváme do sebe. Je potřeba tomu dělat s určitou lehkostí, aby si těsto zachavalo nadýchanou pěnovou konzistenci.
  7. Na plech položíme pečicí papír a nalijeme na něj všechno těsto. Jemně a rovnoměrně ho rozetřeme po celém plechu. Pak plechem lehce bouchneme o linku, čímž se zničí vzduchové bubliny.
  8. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut na 170 stupňů.
  9. Plech vyndáme z trouby a papír s upečeným těstem si položíme vedle na linku, kde ho necháme vychladnout.
  10. Korpus opatrně oddělíme od papíru a namažeme ho kaštanovým krémem. Kaštany nakrájíme a nasypeme na krém. Celou směs pak polijeme fazolovou pastou smíchanou s trochou mléka. //// Pokud děláte krémovou náplň, smíchejte tvaroh a vanilkový cukr a natřete směs na korpus. Můžete samozřejmě přidat i kousky ovoce či jiných dobrot.
  11. Roládu potom zarolujeme a dáváme si pozor, aby nám nevytekla náplň. 
  12. Necháme odpočívat v lednici a poté můžeme podávat.
  13. Itadakimasu!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9