Hlavní stránkaGastronomieKoktejl inspirovaný polévkou Tom Yum [Re...
Koktejl inspirovaný polévkou Tom Yum [Recept]
Co takhle dát si lehce pikantní koktejl, který je inspirovaný známou thajskou polévkou Tom Yum? To by mohlo být zajímavé, co říkáte?
Příprava koktejlu
FOTO: Youtube screen
Tentokrát vám přinášíme takový domácký receptík na Tom Yum koktejl. Ortodoxní barmani by asi byli v šoku, ale domácím dobrodruhům na exotickou domácí párty třeba přijde vhod. Tento koktejl má snad všechny základní chutě a taky trochu pálí. Třeba vám rozproudí krev.
Co budete potřebovat:
60 ml vodky
20 ml cukrového sirupu
Stonky citronové trávy
1 červená chilli paprička
15 g hnědého cukru
40 ml limetkové šťávy
citronová kolečka
kousek kořene galangalu nebo zázvor
led
Postup:
Do sklenice nalijte vodku, cukrový sirup, limetkovou šťávu a přidejte hnědý cukr. Vše pořádně promíchejte a smíchejte dohromady, aby se ingredience spojily a chutě i vůně rozvinuly. Poté do sklenice přidejte led.
Nakonec se pusťte do zdobení. Dejte do nápoje kousky krájené chilli papričky, kousek kořene galangdalu nebo zázvoru, a vše završte stonky citronové trávy a kolečky citronu (dejte je na okraj sklenice i do nápoje). Nápoj se obvykle zdobí i lístky rostliny zvané kaffir lime, ale tu pravděpodobně neseženete. Pokud ano, klidně její listy použijte. Nezapomeňte na brčko!
Co budete potřebovat:
60 ml vodky
20 ml cukrového sirupu
Stonky citronové trávy
1 červená chilli paprička
15 g hnědého cukru
40 ml limetkové šťávy
citronová kolečka
kousek kořene galangalu nebo zázvor
led
Postup:
Do sklenice nalijte vodku, cukrový sirup, limetkovou šťávu a přidejte hnědý cukr. Vše pořádně promíchejte a smíchejte dohromady, aby se ingredience spojily a chutě i vůně rozvinuly. Poté do sklenice přidejte led.
Nakonec se pusťte do zdobení. Dejte do nápoje kousky krájené chilli papričky, kousek kořene galangdalu nebo zázvoru, a vše završte stonky citronové trávy a kolečky citronu (dejte je na okraj sklenice i do nápoje). Nápoj se obvykle zdobí i lístky rostliny zvané kaffir lime, ale tu pravděpodobně neseženete. Pokud ano, klidně její listy použijte. Nezapomeňte na brčko!
ZDROJ: recipes.timesofindia.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek