Jste milovníci rýže? Vyzkoušejte Khao Neeo Mamuang
Hledáte jednoduchý pokrm s nádechem exotiky, se kterým ohromíte? Tak vyzkoušejte následující thajský recept.Ingredience:
1 ½ šálku bílé nevařené rýže
2 hrnky vody
2 šálky kokosového mléka
½ čajové lžičky soli
1 polévková lžíce cukru krystal
1 šálek bílého cukru
1 lžíce tapiokového škrobu
3 manga
1 polévková lžíce opražených sezamových semínek
Postup:
1) Rýži a vodu společně vložíme do rendlíku; uvedeme do varu; přikryjeme a snížíme teplotu na minimum. Míchejte, dokud se voda nevstřebá, 15 až 20 minut.
2) Uvařenou rýži necháme stranou.
3) Následně smícháme 1 a půl šálku kokosového mléka, 1 šálek cukru a ½ lžičky soli v rendlíku a při střední teplotě přivedeme k varu. Po povaření ingrediencí odsuneme přeliv z teplé plotýnky stranou a dáme vychladnout.
4) Uvařenou rýži přelijeme kokosovým přelivem; zakryjeme. Necháme 1 hodinu vychladnout.
5) Připravíme omáčku smícháním ½ šálku kokosového mléka, 1 lžíce cukru, špetky soli a tapiokového škrobu v kastrolu a přivedeme k varu.
6) Lepkavou rýži dáme na servírovací misku. Červené mango nakrájené na plátky poklademe na rýži nebo jako přílohu stranou. Omáčku nalijeme na mango a rýži. Následně posypeme pokrm opraženými sezamovými semínky.
Dobrou chuť!
ZDROJ: epicurious.com