Redaktoři doporučují: Moje oblíbená asijská restaurace

13:00 | 23.05.2020 Eunka 0
Milujete asijské pokrmy a rádi poznáváte asijské restaurace u nás nebo na Slovensku? Která je pro vás jedničkou mezi všemi? Máme tu pro vás několik tipů od našich redaktorů.
Moje oblíbená asijská restaurace
Moje oblíbená asijská restaurace FOTO: Eunka, TerkaS, choi1taehee/asi...

Eunka:

 

Bistro Ramen Brno

Moje neoblíbenější restaurace se nachází v těsné blízkosti Mendlova náměstí v Brně a podává opravdu vynikající ramen. Byla jsem tam několikrát, protože jídlo je kvalitní, porce velké, všude čisto a úplně nejlepší je obsluha. Nikde jsem se s tak úžasnou a zábavnou obsluhou nesetkala. Ačkoli je podnik menší a interiér jednoduchý, není to vůbec na závadu. Na své si tu přijdou i ti, co nemusí ostré a myslí se i na vegany a vegetariány. Ceny jsou velmi příznivé. Rozhodně toto bistro doporučuju a velmi ráda se tam vracím a zkouším novinky. Bistro se může pochlubit i šikovně spravovanou stránkou na facebooku

TerkaS:

Masito
 

Masito Praha

Po prozkoumání pár pražských restaurací jsem narazila na tu pravou korejskou restauraci, která mi vyhovuje v mnoha ohledech. Masito Praha se nachází blízko Riegrových sadů, je to malý, ale velmi útulný podnik s naprosto božským jídlem. Taky je super, že je to jen pár ulic od zastávky metra, ale dá se z ní během chvilky i dojít až na Václavské náměstí. V Masitu se sice domluvíte anglicky nebo korejsky, ale to není vůbec na škodu. Obsluha je velmi příjemná a hned při příchodu se na vás usmívá a vítá vás. Většinou tam nebývá moc narváno, takže si člověk může i dopřát trochu soukromí.

Co se týče jídla, na své si přijde skoro každý. Najdou se tu laskominy jako samgyeopsal, kimchi jiggae, andong chicken, výborné korejské palačinky (ty rozhodně musíte zkusit) a moje oblíbená pochoutka yangnyeom chicken, což je velmi chutné kuře v sladké marinádě, nejlépe chutná s rýží. Ale pozor, je i trochu ostré!

wmxj5312hb:

 

Bibimbap Korea a Taiko Ramen Bar

Ráda bych vám představila moje dvě oblíbené restaurace v Praze, jednu korejskou a jednu japonskou. Korejskou restaurací, kterou bych chtěla představit, je Bibimbap Korea. Nachází se na Žižkově a najdete ji kousíček od tramvajové zastávky Lipanská. V této restauraci jsem byla již dříve s kamarádkou během Czech Hallyu Wave Eventu, ale co jsem se přestěhovala do Prahy, Bibimbap Korea je jedním z míst, která pravidelně navštěvujeme. Restaurace je útulná, vaří tam skvěle, obsluha je milá a ceny jsou jedny z těch nižších v Praze. Vždycky odtud odcházíme úplně plné. Vyzkoušela jsem tam spoustu jídel, většinu z nich už si ani nepamatuju, protože se mi pletou názvy a protože pořád chci zkoušet něco nového, ale Bibimbap Korea prostě za to stojí. Sledovat je můžete například na Instagramu.

Jídlo v Bibimbap Korea

Druhou mojí oblíbenou restaurací je japonská, a je to Taiko Ramen Bar. I tuto restauraci najdete na Žižkově, je kousek od autobusové zastávky Tachovské náměstí. Pokud byste chtěli jet tramvají, dostanete se tam snadno ze zastávky Lipanská, Bibimbap Korea a Taiko Ramen Bar jsou kousek od sebe. Sice jsem v Brně na Animefestu ramen už ochutnala, ale musím říct, že lepší ramen než v Taiko jsem ještě nikdy nejedla. Útulné prostředí spolu se skvělým jídlem a milou obsluhou, co víc si můžete přát. Ceny jsou tu sice trochu vyšší, ale za ten skvělý gastronomický zážitek to rozhodně stojí. Sledovat je můžete například na Facebooku či Instagramu.

Taiko Ramen Bar

Kim Seo Hwa


Zlatý Drak

Moje nejoblíbenější restaurace se jmenuje Zlatý Drak a nachází se na nejrušnější třídě Americká v Plzni. Je to prakticky ve středu města a na zastávce Mrakodrap se scházejí prakticky všechny autobusy. Tím pádem ji opravdu musí najít i člověk neznalý města, nehledě na to, že obrovský zlatý drak visící nad vchodem, vysloveně poutá zraky široko daleko.



Dovnitř vcházíte takovým průchodem, kde na zdi jsou ve vitrínkách nabídky jídel a nápojů. Jakmile projdete průchodem, přestanete skoro dýchat, protože se skoro ocitnete někde v asijském pralese. Majitelé tu vybudovali opravdu pěkný bambusový altán, do kterého v létě usedá mnoho hostů. Je plně zařízený a kolem je všude okrasná tráva.



Uvnitř restaurace za altánem je to také krásné. Taková trochu typická červeně vymalovaná obří hala s umělecky vykládanými stoly pro různý počet hostů. Často tam můžete zastihnout nějakou vietnamskou rodinu něco oslavovat. Mohlo by se zdát, že tím pádem na vás třeba nebude čas nebo místo, ale to v žádném případě. Vždycky přijde moc milá obsluha s jídelním lístkem a ráda poradí.

Můžete si tam objednat od klasiky jako je kung pao nebo třeba kachna na milion způsobů, i žabí stehýnka, mořské ryby a další zvláštní pochoutky. Musím tedy říct, že ta stehýnka mají obzvlášť chutná, i když mi to maso pořád připomíná hlavně kuřecí. V nápojích nebývám vybíravá, ale mají tu velice chutné švestkové vínko a také vietnamskou kávu. Pokud přijedete do Plzně, neváhejte tuto restauraci poctít návštěvou! O jejich nabídce si můžete udělat představu zde na facebookových stránkách.


FOTO: Eunka/asianstyle.cz, TerkaS/asianstyle.cz, wmxj5315hb/AsianStar.cz, Yuu, Restu.cz, Pilsnerpubs.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9