Masito Praha: malá Korea ve velké Praze [Recenze]

13:00 | 30.12.2019 TerkaS 2
Máte chuť na pravé korejské jídlo se vším všudy? Tak to rozhodně musíte zajít do Masito, útulné korejské restaurace u Riegrových sadů.
Masito
Masito FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz; instagra...
Restaurace Masito byla otevřena teprve nedávno, ale dovolím si říci, že se s přehledem probojovala na přední příčku mezi korejskými restauracemi v Praze. Již exteriér vypadá působivě, černé obložení a slušivé cedule vyzařují moderním stylem. Interiér je také velmi moderně zařízen, stoly z černého dřeva a kombinace dřeva a cihlového motivu působí příjemně. Velmi mě potěšila trocha umění pro nadšence - zástěny s potiskem obrazů Gustava Klimta. Chválím za investování do ubrousků s logem restaurace a vzhledné řešení tabulí s menu a nápoji.

 
 

Celkově byla v restauraci velmi příjemná atmosféra, obsluha byla milá, ochotná a usměvavá, což je velké plus! Ani komunikace v angličtině není podle mě mínus. Objednala jsem si jídlo s sebou, jelikož jsem měla trošku na spěch. Toto přání mi bylo splněno, jídlo bylo během 20 minutek hotové a úhledně zabalené. Řekla bych, že tak profesionálního přístupu personálu se málokde dočkáte. Na všechny mé dotazy ochotně odpovídali a také jsem na přivítanou dostala moc dobrý čaj s citrusy.

 

Teď už ale k jídlu. Oceňuji, že k jídlu byl přiložen jak klasický příbor, tak dřevěné hůlky. Banchan obsahoval kimchi, fish cakes, salát s výborným dresinkem a zeleninu v kyselém nálevu. Hodnotím asi takto - fantazie. Už při banchanu jsem byla v sedmém korejském nebi, a to mě čekaly ještě dva chody. Kimchi jjigae je taková korejská varianta naší zelňačky. Je v ní díky kimchi spousta vitamínů a také věpřový bůček, tofu a shiitake. Byla výtečná a rozhodně si ji dám brzy znovu. Ocenila bych, kdyby na menu přibyla i verze bez masa. Kuřecí kousky Yangnyeom ve sladké, ale také trošku ostřejší omáčce byly opravdovou třešničkou na závěr. Rozplývaly se na jazyku a brzy mi zbyl jen prázdný kelímek. Musím zmínit jednu věc, které jsem si hned všimla - rýže podávaná ke kuřeti byla vláčná a lepkavá, přesně tak, jak by měla být. Chválím! Porce byly opravdu štědré, takže vystačily i k večeři a polévka i na druhý den.

 




       
 










Příště rozhodně zkusím palačinku hotteok se zmrzlinou a kuře Andong. Na menu je prostě tolik zajímavých jídel, že by člověk mohl od rána do večera sedět v restauraci a ochutnávat jedno za druhým.

Masito najdete na Instagramu a přesnou adresu níže.
 
Otevírací doba  |  pondělí až sobota
oběd | 11:30 - 14:30
večeře | 17:00 - 21:30



FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9