Hlavní stránkaGastronomieKulinářské vychytávky inspirované Asií -...
Kulinářské vychytávky inspirované Asií - maso pěti vůní
kulinářské vychytávky
FOTO: asinanstyle.cz/Seo Hwa
Grilování nás čeká už brzy a já přicházím s novou vychytávkou inspirovanou asijskou kuchyní. Dnešní nápad je velice jednoduchý a v podstatě si jen půjčíme část čínského receptu a použijeme ho samostatně při grilování.
Grilovaný vepřový bok naložený v marinádě pěti vůní je asi to nejchutnější, co jsem z grilovačky jedla, takže marinádu určitě vyzkoušejte. Dá se kombinovat i s jiným masem, ale bůček je v ní jednoznačně nejlepší.
Pokud seženete přímo namíchané koření pěti vůní, máte vystaráno. U nás je k dostání většinou jen ve specializovaných obchodech, takže si jej vytvářím sama kombinací samostatných koření.
Marináda na cca 500g masa:
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička bílého pepře
1 lžička mletého badyánu
1 lžička skořice
1 lžička chilli
1 lžička hřebíčku
2 lžičky mletého česneku
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce medu
1 lžička vinného octa
Plátky vepřového boku nechte marinovat nejlépe přes noc. Pokud byste chtěli použít servírování z úvodní fotografie, připravte si v troubě košíčky z tortilly a salát z pečených batátů, quinoy, mrkve, čínského zelí a cibulky s klasickým sladkokyselým nálevem.
Marináda z koření pěti vůní je něco, co by nemělo váš jídelníček minout.
Grilovaný vepřový bok naložený v marinádě pěti vůní je asi to nejchutnější, co jsem z grilovačky jedla, takže marinádu určitě vyzkoušejte. Dá se kombinovat i s jiným masem, ale bůček je v ní jednoznačně nejlepší.
Pokud seženete přímo namíchané koření pěti vůní, máte vystaráno. U nás je k dostání většinou jen ve specializovaných obchodech, takže si jej vytvářím sama kombinací samostatných koření.
Marináda na cca 500g masa:
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička bílého pepře
1 lžička mletého badyánu
1 lžička skořice
1 lžička chilli
1 lžička hřebíčku
2 lžičky mletého česneku
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce medu
1 lžička vinného octa
Plátky vepřového boku nechte marinovat nejlépe přes noc. Pokud byste chtěli použít servírování z úvodní fotografie, připravte si v troubě košíčky z tortilly a salát z pečených batátů, quinoy, mrkve, čínského zelí a cibulky s klasickým sladkokyselým nálevem.
Marináda z koření pěti vůní je něco, co by nemělo váš jídelníček minout.
FOTO: asianstyle.cz/abhorsenka
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek