Kulinářské vychytávky inspirované Asií - maso pěti vůní

13:00 | 19.03.2020 abhorsenka 0
Máte rádi vepřový bok, kořeněná jídla a grilování? Pak je tenhle kulinářský tip právě pro vás.
kulinářské vychytávky
kulinářské vychytávky FOTO: asinanstyle.cz/Seo Hwa
Grilování nás čeká už brzy a já přicházím s novou vychytávkou inspirovanou asijskou kuchyní. Dnešní nápad je velice jednoduchý a v podstatě si jen půjčíme část čínského receptu a použijeme ho samostatně při grilování.

Grilovaný vepřový bok naložený v marinádě pěti vůní je asi to nejchutnější, co jsem z grilovačky jedla, takže marinádu určitě vyzkoušejte. Dá se kombinovat i s jiným masem, ale bůček je v ní jednoznačně nejlepší.
 
Pokud seženete přímo namíchané koření pěti vůní, máte vystaráno. U nás je k dostání většinou jen ve specializovaných obchodech, takže si jej vytvářím sama kombinací samostatných koření.


 
Marináda na cca 500g masa:

4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička bílého pepře
1 lžička mletého badyánu
1 lžička skořice
1 lžička chilli
1 lžička hřebíčku
2 lžičky mletého česneku
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce medu
1 lžička vinného octa

 
Plátky vepřového boku nechte marinovat nejlépe přes noc. Pokud byste chtěli použít servírování z úvodní fotografie, připravte si v troubě košíčky z tortilly a salát z pečených batátů, quinoy, mrkve, čínského zelí a cibulky s klasickým sladkokyselým nálevem.
 
Marináda z koření pěti vůní je něco, co by nemělo váš jídelníček minout.

FOTO: asianstyle.cz/abhorsenka

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9