Hlavní stránkaGastronomieMalpua - lahodné lívanečky [Recept]
Malpua - lahodné lívanečky [Recept]
Malpua jsou lívanečky, které se podávají zejména v Indii, Nepálu nebo v Bangladéši. Jsou populární během různých svátků. My vám přinášíme recept.
Malpua
FOTO: wikimedia.org
Lívanečky malpua se podávají během různých svátků a festivalů, například Holi, spolu s jinými sladkostmi. Někdy se do nich přidává kokos, mango, ananas nebo drcené banány. Místo pšeničné mouky se občas užívá i rýžová.
Co budeme potřebovat:
Na lívanečky:
200 gramů mouky
1 lžička fenyklových semínek
1 lžička mletého kardamomu
1 šálek přepuštěného másla ghí
50 g sušeného mléka
100 g semolinové mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
500 ml mléka
ořechy, mandle nebo kokos na ozdobu
Na sirup:
1 šálek cukru
1/2 šálku vody
špetka šafránu
špetka mletého kardamomu
Postup:
Smíchejte mouku, semolinu, fenyklová semínka, kardamom, sušené mléko a prášek do pečiva s mlékem. Zajistěte, aby směs měla tekutou konzistenci a nebyla příliš hustá. Jakmile je těsto připravené, ponechte jej několik minut stranou, aby si odpočinulo a chuť koření se vstřebala.
Na pánvi rozehřejte ghí. Naběračku směsi pak na tuku rovnoměrně rozetřete. Lívanečky smažte na mírném ohni, dokud nebudou mít světle hnědou barvu. Poté je vyjměte a namočte do horkého sirupu a posypte sekanými ořechy, mandlemi, pistáciemi nebo strouhaným kokosem.
Sirup si připravíte tak, že do pánve dáte cukr, zalijete ho vodou a vaříte jej tak dlouho, až se úplně rozpustí. Pak přidáte kardamom a šafrán. Sirup ještě 10 minut vařte a pak už bude připraven k namáčení lívanečků.
Dobrou chuť!
ZDROJ: hebbarskitchen.com, en.wikipedia.org, recipes.timesofindia.com
Co budeme potřebovat:
Na lívanečky:
200 gramů mouky
1 lžička fenyklových semínek
1 lžička mletého kardamomu
1 šálek přepuštěného másla ghí
50 g sušeného mléka
100 g semolinové mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
500 ml mléka
ořechy, mandle nebo kokos na ozdobu
Na sirup:
1 šálek cukru
1/2 šálku vody
špetka šafránu
špetka mletého kardamomu
Postup:
Smíchejte mouku, semolinu, fenyklová semínka, kardamom, sušené mléko a prášek do pečiva s mlékem. Zajistěte, aby směs měla tekutou konzistenci a nebyla příliš hustá. Jakmile je těsto připravené, ponechte jej několik minut stranou, aby si odpočinulo a chuť koření se vstřebala.
Na pánvi rozehřejte ghí. Naběračku směsi pak na tuku rovnoměrně rozetřete. Lívanečky smažte na mírném ohni, dokud nebudou mít světle hnědou barvu. Poté je vyjměte a namočte do horkého sirupu a posypte sekanými ořechy, mandlemi, pistáciemi nebo strouhaným kokosem.
Sirup si připravíte tak, že do pánve dáte cukr, zalijete ho vodou a vaříte jej tak dlouho, až se úplně rozpustí. Pak přidáte kardamom a šafrán. Sirup ještě 10 minut vařte a pak už bude připraven k namáčení lívanečků.
Dobrou chuť!
ZDROJ: hebbarskitchen.com, en.wikipedia.org, recipes.timesofindia.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek