Thajská krevetová pánev na medu [Recept]
Máte chuť na mořské plody a zároveň nechcete v kuchyni strávit celou věčnost? Máme pro vás jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Tak s chutí do toho!![Krevety se zeleninovou oblohou Krevety se zeleninovou oblohou](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/0ebc0/slider_4b9ede2ab5eb7093d8a6b509f6941c95.jpg)
Krevety se zeleninovou oblohou
FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Ingredience:
- cca půl kila krevet
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1/2 lžičky prolisovaného nebo sušeného zázvoru
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
![](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/files/4833/dc0e6/dc0e69842c758de07c42a8960a313093.jpg)
![](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/files/4833/85db8/85db8a6c02ab151c6a07c90cd16798f5.jpg)
Postup:
- Nejprve si očistíme krevety. Odlomíme hlavičku a nožičky, oloupeme z nich tvrdou skořápku a podélným řezem po hřbetě nařízneme asi půl centimetru dovnitř, abychom mohli párátkem vypreparovat bílé nebo černé střívko (může být i lehce nazelenalé). Ocásek necháme, ale nedoporučuji ho při konzumaci jíst.
- Poté si v misce smícháme česnek, med, zázvor a sójovou omáčku. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny.
- Krevety v jedné polovině omáčky marinujeme 15-30 minut. Následně krevety vyndáme a marinádu vyhodíme.
- Na rozehřáté pánvi s troškou oleje orestujeme krevety z obou stran dozlatova. Buďte pozorní, krevety se mohou snadno připálit.
- Podáváme zalité zbytkem omáčky.
Jako přílohu můžete servírovat rýži, brambory nebo třeba zeleninu orestovanou na másle.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin