Thajská krevetová pánev na medu [Recept]

14:00 | 09.04.2020 TerkaS 0
Máte chuť na mořské plody a zároveň nechcete v kuchyni strávit celou věčnost? Máme pro vás jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Tak s chutí do toho!
Krevety se zeleninovou oblohou
Krevety se zeleninovou oblohou FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Ingredience:

  • cca půl kila krevet
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1/2 lžičky prolisovaného nebo sušeného zázvoru
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky

 

Postup:

  1. Nejprve si očistíme krevety. Odlomíme hlavičku a nožičky, oloupeme z nich tvrdou skořápku a podélným řezem po hřbetě nařízneme asi půl centimetru dovnitř, abychom mohli párátkem vypreparovat bílé nebo černé střívko (může být i lehce nazelenalé). Ocásek necháme, ale nedoporučuji ho při konzumaci jíst.
  2. Poté si v misce smícháme česnek, med, zázvor a sójovou omáčku. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny.
  3. Krevety v jedné polovině omáčky marinujeme 15-30 minut. Následně krevety vyndáme a marinádu vyhodíme.
  4. Na rozehřáté pánvi s troškou oleje orestujeme krevety z obou stran dozlatova. Buďte pozorní, krevety se mohou snadno připálit.
  5. Podáváme zalité zbytkem omáčky.
 
Jako přílohu můžete servírovat rýži, brambory nebo třeba zeleninu orestovanou na másle.

Dobrou chuť!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9