Hlavní stránkaGastronomieThajská krevetová pánev na medu [Recept]
Thajská krevetová pánev na medu [Recept]
Máte chuť na mořské plody a zároveň nechcete v kuchyni strávit celou věčnost? Máme pro vás jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Tak s chutí do toho!
Krevety se zeleninovou oblohou
FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Ingredience:
- cca půl kila krevet
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1/2 lžičky prolisovaného nebo sušeného zázvoru
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup:
- Nejprve si očistíme krevety. Odlomíme hlavičku a nožičky, oloupeme z nich tvrdou skořápku a podélným řezem po hřbetě nařízneme asi půl centimetru dovnitř, abychom mohli párátkem vypreparovat bílé nebo černé střívko (může být i lehce nazelenalé). Ocásek necháme, ale nedoporučuji ho při konzumaci jíst.
- Poté si v misce smícháme česnek, med, zázvor a sójovou omáčku. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny.
- Krevety v jedné polovině omáčky marinujeme 15-30 minut. Následně krevety vyndáme a marinádu vyhodíme.
- Na rozehřáté pánvi s troškou oleje orestujeme krevety z obou stran dozlatova. Buďte pozorní, krevety se mohou snadno připálit.
- Podáváme zalité zbytkem omáčky.
Jako přílohu můžete servírovat rýži, brambory nebo třeba zeleninu orestovanou na másle.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek