Vegetariánská jídla jsou v Koreji stále dostupnější

13:00 | 27.11.2019 Eunka 0
Jste vegetariáni nebo dokonce vegani a chcete jet na nějaký čas do Koreje? Není čeho se obávat, mnoho podniků či řetězců již nabízí menu i pro vás.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Needpix.com
Vegetariánské a veganské jídlo, které dříve nabízelo několik vybraných restaurací v Jižní Koreji, je v zemi stále běžnější. Vegetariánská populace v Koreji dosáhla více než 1,5 milionu, což vybízí distributory, aby přicházeli s produkty zaměřenými na nově rostoucí část spotřebitelů.

Jihokorejský obchodní řetězec CU představil začátkem tohoto měsíce vegetariánské hamburgery, kimbap a obědové boxy, zatímco společnost 7-Eleven také začala prodávat kimbap a hamburgery vyrobené z alternativy masa na bázi fazolí.

Několik veřejných lázní, pro Koreu tak charakteristických, začalo prodávat zeleninové nudle, které neobsahují ani jedinou složku masa. 

Také veganské pokrmy se setkávají s pozitivními reakcemi mladších Korejců. Na Instagramu bylo pod hashtagem "myveganismdiary" zveřejněno více než 200 fotografií veganských potravin zakoupených v místních obchodech.

"Je to dost drahé, ale jsem stále rád, že si vždy mohu zakoupit veganské jídlo v nedalekém obchodě," řekl jeden vysokoškolský student. 

"V minulosti se menšiny zdráhaly svobodně vyjadřovat své preference. Nyní je svobodný projev jejich vlastní identity vnímán jako dobrá věc," řekl profesor Koo Jeong-woo ze Sungkyunkwanské univerzity.

A jaký názor na to máte vy?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9