5 nejlepších stránek na japonské recepty

13:00 | 21.06.2020 Zita 0
Kde naleznout klasické i netradiční recepty chutné a zdravé japonské kuchyně? Podívejte se na 5 nejlepších a nejzajímavějších stránek! (AJ)
Co si dnes asi uvaříme?
Co si dnes asi uvaříme? FOTO: Flickr.com

1. Just One Cookbook 


Jeden z nejlepších zdrojů vůbec! Jídla jsou rozřazena do jednotlivých kategorií na základě typu jídla, ingrediencí, postupu či období. Vhod přijdou i velmi pěkně udělaná videa, která zpracovávají jak naprosto klíčová jídla japonské kuchyně, tak i ty téměř neznámá. Blog je proveden obdivuhodně hezky i vizuálně a se samotnými jídly jsem byla vždy naprosto spokojená...

2. Japanese Cooking 101



Další z řady blogů, jehož videa můžete zhlédnout i na Youtube. Stejně jako ten předchozí nabízí rychlou orientaci dle pečlivě rozřazených kategorií. Vyřádí se zde i milovníci sladkých dobrůtek a pečiv, kterým díky foodporn fotkám jistě neodoláte.

3. Cooking with the dog



Tomuto pořadu, který mohou diváci sledovat již přes deset let, se podařilo nashromáždit přes více než 300 receptů. Mimo lákavě vypadajících jídel své obliby nabyl i zásluhou hlavní kuchařské dvojice šéfkuchařky a jejího pudla Francise, který se během videií postaral o celou řadu minimálně úsměvných momentů.

4. Peaceful Cuisine



Krásně naaranžované, veganské a zdravé- tak by se dal shrnout tento sympatický projekt pod jménem Peaceful Cuisine. Navíc je však i dobře dostupný! Recepty naleznete jak na webových stránkách, Youtube či v nové aplikaci, k dostání je nyní i povedená kuchařka.

5. Kyoudo ryouri



A jedna menší specialitka na závěr. Tento web dostupný v 10 jazycích včetně němčiny poskytuje výborný nástroj na vyhledávání jídel typických po určitou lokalitu. Postupně tak můžete vyzkoušet oblíbené takoyaki z Osaky, sobu z Nagana či méně známé Ika Meshi původem ze severního Hokkaida. Značný počet námětů k inspiraci a sekce jídel doporučených na daný měsíc vás jistě též příjemně překvapí.

A to je pro dnešní článek vše, a proto neváhejte, sdílejte, zkoušejte a sdílejte dole v komentářích další nápady. Itadakimasu!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9