Jókan želé [Recept]

07:51 | 05.10.2017 Zita 2
Připravte si vlastní japonský jemňoučký dezert z domácí anko pasty, kterou jsme si vyrobili minule. Rychle, levně, jednoduše!
Jókan s kaštany
Jókan s kaštany FOTO: Nagomi-yoneya.co.jp
Ingredience:
  • 400 g anko pasty (recept zde)
  • 350  ml vody
  • 4 gramy agaru či želatiny
  • špetka soli
  • případně Kuri Kanroni- sladké kaštany v sirupu
Postup:
  1. Rozmíchejte v hrnci agar ve vodě. Když se začne vařit, snižte plamen a nechte agar kompletně rozpustit.
  2. Přidejte anko pastu (pokud v ní jsou hrudky, tak nejdříve rozmixujte) a zamíchejte.
  3. Když se pasta rozpustí, přidejte sůl a nechte 3 minuty odpočinout.
  4. Směs, poměrně tekutou, nalijte do misky čtvercového tvaru a nechte cca 20 minut vystydnout. Pokud máte kaštany, naklaďte je do střední vrstvy hmoty či nahoru.
  5.  Poté ji dejte ztuhnout do lednice na minimálně 4 hodiny.
  6. Nakrájejte na plátky a zkonzumujte.
  7. V případě nutnosti jókan v lednici vydrží až 3 dny.
  8. Itadakimasu!

ZDROJE: https://www.justonecookbook.com/mizu-yokan/

 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9