Hlavní stránkaGastronomieJókan želé [Recept]
Jókan želé [Recept]
Připravte si vlastní japonský jemňoučký dezert z domácí anko pasty, kterou jsme si vyrobili minule. Rychle, levně, jednoduše!
Jókan s kaštany
FOTO: Nagomi-yoneya.co.jp
Ingredience:
ZDROJE: https://www.justonecookbook.com/mizu-yokan/
- 400 g anko pasty (recept zde)
- 350 ml vody
- 4 gramy agaru či želatiny
- špetka soli
- případně Kuri Kanroni- sladké kaštany v sirupu
- Rozmíchejte v hrnci agar ve vodě. Když se začne vařit, snižte plamen a nechte agar kompletně rozpustit.
- Přidejte anko pastu (pokud v ní jsou hrudky, tak nejdříve rozmixujte) a zamíchejte.
- Když se pasta rozpustí, přidejte sůl a nechte 3 minuty odpočinout.
- Směs, poměrně tekutou, nalijte do misky čtvercového tvaru a nechte cca 20 minut vystydnout. Pokud máte kaštany, naklaďte je do střední vrstvy hmoty či nahoru.
- Poté ji dejte ztuhnout do lednice na minimálně 4 hodiny.
- Nakrájejte na plátky a zkonzumujte.
- V případě nutnosti jókan v lednici vydrží až 3 dny.
- Itadakimasu!
ZDROJE: https://www.justonecookbook.com/mizu-yokan/
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek