Jókan želé [Recept]
Připravte si vlastní japonský jemňoučký dezert z domácí anko pasty, kterou jsme si vyrobili minule. Rychle, levně, jednoduše!![Jókan s kaštany Jókan s kaštany](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/a5e55/slider_7551daf1e09893025d7ad439d783e46c.jpg)
Jókan s kaštany
FOTO: Nagomi-yoneya.co.jp
Ingredience:
ZDROJE: https://www.justonecookbook.com/mizu-yokan/
- 400 g anko pasty (recept zde)
- 350 ml vody
- 4 gramy agaru či želatiny
- špetka soli
- případně Kuri Kanroni- sladké kaštany v sirupu
- Rozmíchejte v hrnci agar ve vodě. Když se začne vařit, snižte plamen a nechte agar kompletně rozpustit.
- Přidejte anko pastu (pokud v ní jsou hrudky, tak nejdříve rozmixujte) a zamíchejte.
- Když se pasta rozpustí, přidejte sůl a nechte 3 minuty odpočinout.
- Směs, poměrně tekutou, nalijte do misky čtvercového tvaru a nechte cca 20 minut vystydnout. Pokud máte kaštany, naklaďte je do střední vrstvy hmoty či nahoru.
- Poté ji dejte ztuhnout do lednice na minimálně 4 hodiny.
- Nakrájejte na plátky a zkonzumujte.
- V případě nutnosti jókan v lednici vydrží až 3 dny.
- Itadakimasu!
ZDROJE: https://www.justonecookbook.com/mizu-yokan/
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin