Ochutnejte s námi šťavnaté ovoce z Filipín

13:00 | 20.09.2019 Sachi 0
Turistické destinace a památky jsou návštěvníkům Filipín známé, ale rozlehlá kulinářská scéna činí z Filipín pro milovníky jídla místo, u něhož si na bucket list udělají poznámku ′′navštívit!′′ Uvádíme zde plody, které jsou tu k mání, a jen žasneme!
Filipíny
Filipíny FOTO: porttechnology.org

Mango
Říká se, že nejlepší mango pochází z Filipín. Jako národní ovoce Filipín je mango (mangga) jedním z nejvýznamnějších plodů v zemi. Toto sladké a šťavnaté ovoce je rozhodně oblíbené, zejména jeho běžné odrůdy, jako je carabao a šampaňské mango, které jsou vrcholným artiklem ve vývozu ovoce. Tato lahodně sladká manga se většinou nacházejí v provincii Guimaras.


Rambutan
Známý jako "zázračné exotické ovoce z jihovýchodní Asie" je rambutan jedním z chutných plodů, které populaci země přinášejí i zdravotní výhody. Toto zajímavé červené ovoce, které navenek vypadá jako ježek, má ovocnou dužinu, která má velmi světle růžovou barvu, a má velmi sladkou chuť.



Sugar-apple
Známé také jako cukrová homole, cukrové jablko, krémové jablko nebo atis. Na Filipínách se toto ovoce většinou pěstuje v tropických regionech. Toto kulaté, zelené klikové ovoce s krémově bílým vnitřkem, má krémovou příchuť, proto se také nazývá i krémové jablko. Tyto plody dozrávají v létě a jsou konzumovány čerstvé. Mají sladkou příchuť, díky které jsou čerstvé chutnější.


 

Karambola (balimbing)
Svým tvarem tyto plody připomínají hvězdu. Díky svému vzhledu tak ovoce získalo mezi místními obyvateli druhý název ovocná hvězda. Celé ovoce se dá jíst, jeho dužnina je křupavá a šťavnatá. Podle některých lidí, kteří ovoce již ochutnali, se chuť podobá jablku, ale má jedinečnou příchuť, která z něj dělá ojedinělé ovoce, které musíte ochutnat. Zralé lze použít i na vaření.


 

Které ovoce je Vám důverně známé, které vás překvapilo, ať tvarem či chutí, a které byste chtěli ochutnat?
 

ZDROJ: primer.com.ph
FOTO: JakeKenyon/Flickr.com, PraveenPalaniswamy/flickr.com, Witty/Flickr.com, Jay_Iligan/Flickr.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9