Restaurace New Peking v Kutné Hoře [Recenze]

13:00 | 02.07.2019 choi1taehee 0
Čeští i zahraniční turisté navštěvují Kutnou Horu především pro významné a nádherné památky, jako je například chrám svaté Barbory. Kutná Hora se však může pochlubit i dobrými restauracemi a jednou z nich je právě čínská restaurace New Peking.
Čínská restaurace - menu
Čínská restaurace - menu FOTO: choi1taehee

Restauraci New Peking jsem v minulosti navštívila již několikrát a vždy jsem se do ní s chutí vracela. Jelikož se blíží prázdniny, dohodli jsme se ještě s dalšími lidmi, že restauraci navštívíme společně a vyzkoušíme více druhů jídel. Rozhodla jsem se této možnosti využít pro napsání recenze.
 


Restaurace se nachází na adrese Václavské náměstí 250/22 v Kutné Hoře, takže skoro v centru města. Vchod je již na straně v ulici Česká. Pokud budete přicházet od náměstí, uvidíte vedle Second Handu velkou ceduli s nabídkou jídel.
 



Poté, co vejdete do dveří restaurace, objevíte se v místnosti s červenými schody, po kterých se dostanete nahoru do restaurace. Občas vás přivítá klasická čínská hudba. My jsme však dorazili velmi brzy (10 minut po otevření restaurace), a tak zatím ještě hudba nehrála. Restaurace má přibližně 12 stolů pro 2 až 8 osob, takže se tam moc lidí nevejde a v době obědů je vždy plno. Místnost je laděná do červené barvy a stoly i ozdoby na zdech vypadají, jako kdybyste byli opravdu v Číně. Na zdi a na stropě se nachází několik větráků, takže v restauraci je příjemný vzduch.

 
Hned jak vyjdete schody, všimne si vás obsluha u baru a pokud je vás více, pokusí se vás usadit k největšímu stolu, případně i přidají židle. My jsme dorazili brzy, takže restaurace byla prakticky prázdná, proto jsme se usadili k největšímu stolu pro 8 lidí, kde se uprostřed stolu nachází skleněný tác, kterým se dá otáčet.



Jídelní i nápojový lístek je vždy na každém stole, bohužel jen jeden. Na stole pro větší skupinu lidí bych ocenila alespoň 2 lístky, ale pokud je restaurace prázdná, není problém si vzít lístek z vedlejšího stolu, nebo si o další prostě požádat.



Jídelní lístek je ve formě obrázků, pálivá jídla jsou označena jednou až třemi chilli papričkami. Pro ty, kteří asijskou kuchyni moc nemusí, je v nabídce i smažený sýr s hranolkami, řízek a podobně. Obsluha se nás krátce po příchodu zeptala na nápoje, které jsme dostali prakticky hned po objednání a příjemně vychlazené (což se v tomto horku opravdu hodí).



Vyzkoušeli jsme několik pokrmů, které bych vám ráda představila a doporučila. Začali jsme kuřecí polévkou s kukuřicí a vajíčkem. Polévka byla velice hustá, ale chuťově byla opravdu výrazná a nejvíce v ní dominovalo kuřecí maso. Nebyla překvapivě ani moc horká, což se mi v této restauraci již párkrát přihodilo a nakonec jsem musela polévku jíst až po hlavním chodu.

 

Já a jedna z mých kamarádek jsme si objednaly smažené nudle s kuřecím masem. Já rýžové (vpravo), kamarádka klasické (vlevo). Osobně musím říci, že jsem rýžové nudle měla poprvé a chutnaly mi víc, než ty klasické. Lépe se jedly a nezdály se mi tak moc syté, nicméně obě jídla byla vynikající.

 

Od kamaráda a kamarádky jsem měla možnost vyzkoušet kuře na dva různé způsoby. Kuře s rýží na medu (vlevo) mi přišlo velmi sladké a syté, ale chuťová výraznost byla velice zajímavá a kdybych měla ráda med, tak bych si jistě na tomto pokrmu pochutnala. Kuře v těstíčku se sladko-kyselou omáčkou (vpravo) bylo taky překvapivě celkem sladké a přivítala bych tam možná více té kyselosti.



Nejodvážnější kamarádka si objednala sépii po sečuánsku s rýží. Nikdy jsem nejedla ani neměla moc zájem zkoušet tyto mořské potvůrky, ale nyní jsem se přemohla a kousek sépie jsem si dala. Velice mě překvapila textura, která se nedala skoro vůbec rozkousat a spíše to bylo jako žvýkačka. Následně jsem byla překvapena velikou pálivostí, před kterou varovaly na menu dvě chilli papričky. Osobně bych si asi sépii znovu nedala, ale kamarádka si pochutnala a výrazně ji doporučuje.



Další z pokrmů, které jsem v minulosti vyzkoušela a ráda bych vám doporučila, jsou například křehké kuře/kachna s rýží a omáčkou, kuře na bambusu s houbami a kuře na mandlích.

Cena za jídlo i pití se mi zdá přijatelná. Já a kamarádka jsme dohromady za jídla a nápoje pro dvě osoby zaplatily 299 kč. Cena jednoho nápoje se pohybuje kolem 25 kč a za opravdu velkou porci jednoho jídla zaplatíte přibližně 100 kč. Pokud něco nedojíte, zabalí vám jídlo s sebou. Při placení dostanete navíc zdarma buď skleničku saké, čínské hůlky, kalendář nebo malé děti lízátko.

Restauraci mám velice ráda a zajisté bych ji doporučila všem, kteří dostanou na něco chuť při obhlídce kutnohorských památek.

FOTO: choi1taehee/asianstyle.cz


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9