Vietnamská restaurace Gỗ Brno [Recenze]

14:00 | 05.06.2019 Eunka 1
Pravá vietnamská kuchyně v centru Brna. To zní rozhodně lákavě, nemyslíte? Během Animefestu jsme do Gỗ vyrazily s kamarádkou na oběd, tudíž vám přinášíme recenzi. Třeba se vám začnou také sbíhat sliny.
Vietnamská restaurace Gỗ
Vietnamská restaurace Gỗ FOTO: facebook.com/GoBrno
Vietnamská restaurace Gỗ se nachází na Běhounské 4 (blízko náměstí Svobody), což je skutečně v centru Brna. Dostanete se tam tedy poměrně snadno. Když vstoupíte dovnitř, zaujme vás krásný lustr, příjemné prostředí a také libá vůně vietnamských dobrot. V době oběda tu nejspíš bývá dost plno, ale příjemné místečko se pro nás našlo. Jen poznamenám, že jsem tu byla již dříve a tak zhodnotím obě návštěvy, nebo spíše objednávky. 

Poprvé jsem si tu dala čerstvé závitky s hovězím masem a zeleninou v rýžovém papíru, které byly velmi lahodné, dostatečně veliké a chutnaly skvěle s omáčkou i bez. V době Animefestu jsem se rozhodla pro něco většího, takže z bohaté nabídky zvítězila restovaná rýže s kuřecím masem, koriandrem a zeleninou. K pití se mi již z minula osvědčila prostá voda s mátou a citronem. 



Co říci k jídlu? Restovaná rýže byla výborná. Nijak suchá, plná vůně a jemného, křehkého kuřecího masíčka. Porce byla tak veliká, že mi dělalo docela velký problém vše sníst, a to jsem skoro nesnídala. K obsluze nemám výhrad. Všichni zaměstnanci jsou milí, ochotní, příjemní a usměvaví. Ke vzhledu restaurace mohu říci, že se mi líbila kombinace dřeva, bílých židlí a červených doplňků. V jednoduchosti je krása, to ví přece každý.

Jak se v restauraci líbilo kamarádce a redaktorce Terce, která šla na oběd se mnou? Chutnalo jí? Na tyto dvě důležité otázky odpověděla: 

"Ve vietnamské restauraci na úrovni jsem byla poprvé a její interiér mě velmi potěšil. Přírodní materiály hezky doplňovaly celkovou veselou atmosféru restaurace. K jídlu jsem si objednala čerstvé vegetariánské závitky s tofu a bylinkami a jako nápoj jsem zvolila vietnamskou ledovou kávu. Opravdu moc mi chutnalo, závitky mě zasytily, jako kdybych snědla oběd o třech chodech. Káva byla také lahodná a určitě si ji příště znovu dám. Nemohu hodnotit jinak než kladně."



Co dodat na závěr? Restauraci můžete sledovat na instagramu a na facebooku, kde vám rádi odpoví na různé dotazy. Také tam naleznete kompletní menu a mnoho lákavých fotek. V restauraci se dá platit kartou, lze provézt rezervaci, ale najíte se tu i bez ní. Otevřeno bývá každý den, včetně víkendů. Za nás můžeme vietnamskou restauraci Gỗ jen doporučit. Pokud máte cestu do Brna nebo tam dokonce bydlíte, směle zajděte na něco na zub!

FOTO: Eunka/asianstyle.cz, TerkaS/asianstyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9