Bistro Ramen Brno [Recenze]

14:00 | 30.03.2019 Eunka 0
Bydlíte v Brně nebo nedaleko Brna a máte chuť na lahodný ramen? V tom případě musíte navštívit sympatické a voňavé bistro, které se navíc nachází na velmi dobrém místě.
SUNDAY SHIO
SUNDAY SHIO FOTO: Eunka/asianstyle.cz
Tento již na dálku lahodně vonící ramen bar v Brně, se nachází v těsné blízkosti Mendlova náměstí, kousek od zastávky linky 1 a 2, Václavská. Od hlavního nádraží jeďte směr Bystrc (linka 1) nebo Modřice (linka 2). Místo je na velmi dobrém a přístupném místě. 

Když do bistra vejdete, začnou se vám okamžitě sbíhat sliny. Interiér je vcelku skromný, ale všude je čisto a příjemně. Byly jsme tam s kamarádkou v den, kdy byly v menu tyto tři nabídky ramenů (Tonkotsu, Sunday Shio a Shoyu Vege). Kamarádka si vybrala Sunday Shio a já Shoyu Vege. K pití si člověk může ledacos dobrého zakoupit nebo si načepovat vodu zdarma, což shledávám jako velmi milé a pohostinné.



Musím říči, a to i za kamarádku, že obsluha tohoto bistra nemá chybu. Myslím, že se mi ještě nikdy nestalo, že by mi sympatický zaměstnanec podniku hned po přinesení lákavě vonící krmě, vylíčil dopodrobna, co vlastně budu jíst. Bylo to velmi hezké. Jelikož neumím moct jíst hůlkami a mám se v tomto směru co učit, ochotně mi přinesl vidličku.

Nyní se vrhněme na samotné pokrmy. Jedno vám povím. Ať vás ani nenapadne před návštěvou bistra jíst! Porce jsou tak veliké a syté, že jsem měla co dělat, abych vše snědla. K Shoyu Vege bych ráda uvedla, že výběru rozhodně nelituji. Vývar byl lahodný a vydatný, čajové vejce božské a nudle vyloženě vymazlené. Velmi mi chutnala i dýně, nicméně houby moc nemusím, ale to nevadí. Klidně bych si tuto laskominu dala znovu, ale jelikož Sunday Shio kamarádky vypadal také zatraceně svůdně, příště mu asi neodolám. Ona si ho ostatně také náležitě vychutnala a pochvalovala. 

 

Ano, jak jste asi pochopili, toto bistro jsem rozhodně nenavštívila poprvé a naposled. Do Brna mívám cestu poměrně často, takže mám v plánu postupně ochutnat i další nabídku, kterou majitelé bistra čas od času mění, což se můžete dozvědět zde na facebooku.

Ramen bar má také webové stránky a instagram. doporučuji je sledovat, ať se dozvíte o všech novinkách. Téměř veškeré informace na sociálních sítích jsou uváděny i v angličtině. Za výhodu také považuju fakt, že v podniku se dá platit kartou. Porce ramenu stojí 195 CZK. V bistru si můžete zakoupit čerstvé nudle a nějaké další dobrůtky. Myslí se i na vegetariány a vegany (těm obsluha po upozornění nedá do pokrmu vejce). 

Co tedy říci na závěr? Mohla bych se samou chválou rozplývat dál, ale myslím, že to hlavní již bylo řečeno. Vám mohu jen poradit, abyste se nechali zlákat a při návštěvě Brna zašli na ramen, na který dlouho nezapomenete!

FOTO: Eunka/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9