Gao Den - Nová moderní vietnamská restaurace

19:00 | 20.08.2014 Mei 9
Nedávno byla v Praze 5 ve Stodůlkách otevřena nová moderní vietnamská rodinná restaurace Gao Den, která nabízí vynikající kulinářský zážitek v příjemném prostředí. Jaké jsou její speciality, zázemí a jak se k ní nejlépe dostanete?
Gao Den
Gao Den FOTO: Gao Den
Podnik vedou bratři Khanh a Giang Ta, jejichž cílem, jak píší na webových stránkách restaurace, je „seznámit návštěvníky s trochu jiným Vietnamem, než jak ho většina z nás zná“. Hlavní podstatou je hostům „zprostředkovat jedinečný gastronomický zážitek v jedinečném prostředí“.
 
Starší z bratrů, šéfkuchař Khanh, vystudoval v Saigonu Institut gastronomie a procestoval celý Vietnam, kde znovuobjevil pravou tradiční kuchyni a ucelil si pohled na chutě a vlastnosti všech ingrediencí. Navrch pak přidal do menu restaurace své vlastní nápady. Jeho vaření je založeno na čerstvosti, poctivosti, kreativitě a konzistenci. Každé jídlo, které si v Gao Den objednáte, je tedy připravováno tím nejsvědomitějším způsobem.
 
Už při vstupu do restaurace vás přivítá pohodová atmosféra v podobě interiéru s fialovým nádechem a milá obsluha, která vás usadí na vybraná místa. Můžete si zvolit buď příjemné místo u okna s výhledem ven, stoly blíže u baru, nebo pokud chcete více soukromí, můžete vyjít schody a usadit se nahoře v patře. Od milé servírky okamžitě dostanete jídelní a nápojové meny a také polední nabídku, která platí vždy od 11 do 16 hodin.


Šéfkuchař Khanh
 

Menu

Na výběr je zde mnoho známých i méně známých vietnamských pochoutek, předkrmy i zákusky. Menu je přehledné a rozhodně je z čeho vybírat. Některým hostům můžou možná chybět obrázky, na něž jsou z mnoha asijských restaurací zvyklí, ovšem pod názvy jídel je vždy dobře popsáno, z čeho se pokrm skládá a pokud byste se i tak nemohli rozhodnout, obsluha vám velice ochotně poradí.
 
K pití jsou k dispozici běžné alkoholické i nealkoholické nápoje, ale také je zde k mání hned několik druhů vietnamské kávy Trung Nguyen, vietnamský milkshake Sinh To z čerstvého ovoce a výborné domácí limonády a čaje.
 
Z předkrmů určitě stojí za pozornost závitky v jarní (smažené) nebo letní (nesmažené) verzi, Tempura krevety s pikantní omáčkou nebo rýžová polévka s kuřecím masem.
 
Mezi hlavními chody nalezneme tradiční polévku Pho hned na tři způsoby, tedy kuřecí, hovězí a s roštěným hovězím. Dále se můžete seznámit s pokrmy jako Ga Cuon (kuřecí rolka plněná slaninou a bylinkami podávaná se salátem ze skleněných nudlí a čerstvé zeleniny), Vit Quay (křupavá pečená kachna s domácí červenou kari omáčkou a s jasmínovou rýží), Ga Sa Ot (kuřecí prsíčka v domácí kari omáčce se základem z citronové trávy a s jasmínovou rýží), Cha La Lot (grilované vepřové maso zabalené v betelových listech se sladkokyselou zálivkou a rýžovými nudlemi) apod. Pro milovníky ryb je tu Ca Sot Ca Chua (smažený kapr s rajčatovou omáčkou a s jasmínovou rýží).

 
Letní a jarní závitky; domácí limonáda a domácí čaj

Mezi speciality můžeme počítat krevety s rýží obalenou v mořské řase, Tom Gung, nebo grilovaná pikantní sladkokyselá vepřová žebírka s domácími hranolky, Suon Chua Ngot.
 
Nechybí ani tradiční Bun Cha, ovšem polední menu nabízí Bun Cha Vien. Jaký je mezi nimi rozdíl? Bun Cha je grilované vepřové maso nakrájené na tenké plátky, kdežto Bun Cha Vien jsou grilované vietnamské karbanátky. Sladkokyselá zálivka a rýžové nudle zůstávají stejné u obou verzí.
 
Mnohé v poledním menu potěší hned tři druhy domácích vietnamských baget domácími hranolky.
 
Sladkou tečkou na závěr může být pandan lívance s mangovou omáčkou a kousky manga, opečený banán v karamelovo-rumové omáčce s vanilkovou zmrzlinou nebo sladká lepkavá rýže s čerstvým mangem Nam Doc Mai a kokosovou polevou.
 
Pokud restauraci navštívíte s dětmi, mají pro ně v menu připravena i dětská jídla, což v asijských restauracích nebývá vždy zvykem.

Vše je připravováno z nejčerstvějších surovin!


Domácí vietnamská bageta, vepřová žebírka Suon Chua Ngot a krevety Tom Gung


Interiér

Interiér restaurace je laděn do fialové a černé barvy a hezky působí i tlumené světlo. Restaurace je moderně zařízená a velmi prostorná. Hořejší i spodní patro má vlastní bar. Večer je restaurace krásně osvětlená jak zevnitř, tak malými bílými lampionky zvenku, což navozuje asijskou atmosféru.
 
Ve spodním patře najdeme také dámské a bezbariérové toalety, které jsou velmi čisté. Muži si budou muset dojít do patra.
 

Dostupnost

Restaurace se nachází v Praze 5 ve Stodůlkách (Tlumačovská 2766/26a) pod věžemi Prague Towers. Dostupnost restaurace Gao Den z centra Prahy je trochu horší. Bohužel se restaurace nenachází ani v pěší blízkosti metra. Ovšem ze stanic metra Nové Butovice, Luka nebo Stodůlky se sem během několika minut dostanete autobusem 214 nebo 225. Nejbližší autobusová zastávka Bašteckého je hned před residencí Prague Towers.
 
Pokud přijedete autem, můžete parkovat na parkovišti vyhrazeném pro zákazníky restaurace. 
 
Další informace o Gao Den najdete také na jejich facebooku nebo na webových stránkách gaoden.cz.
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9