Yori restaurant - vietnamská kuchyně i pro vegetariány

00:51 | 24.05.2019 Zita 0
Milujete vietnamskou kuchyni, ale nikde to není ono? Otestovali jsme pro vás Yori restaurant, restauraci v centru Prahy. Jak nám chutnalo?
V restauraci najdete mimo jiné i akvárium
V restauraci najdete mimo jiné i akvárium FOTO: LOK
Závitky, pad thai, nudle... Yori restaurant sídlící na Masarykovu nábřeží, tedy v samotném centru Prahy, se prezentuje jako tradiční asijská restaurace. Je tomu však skutečně tak? 

Do restaurace jsme se vydali na čtvrteční večeři v době, kdy byla restaurace již poměrně plná. Pohotový a velmi milý personál nás hned usadil ke stolu a donesl jídelní lístek. Z výběru jsem byla příjemně překvapena, neboť nabídka obsahovala jak nejrůznější typy závitků, polévek či nudlí, tak i další vyhlášené vietnamské speciality. Po dlouhém rozmýšlení jsme zvolili polévku Soto Ayam, vegetariánské rýžové nudle Bun Xao s tofu, Mien Xao s krevetami a udon s kachnou. 
 

Jídlo bylo hotové poměrně rychle a pozitivní ohlasy, které se k nám donesly, opravdu našly své opodstatnění. Bohatá večeře nezklamala chutí, vůní ani vzhledem. Výborná byla i vegetariánská varianta smažených nudlí s tofu, kterou bych doporučila právě těm, kteří jsou zatím k tofu lehce nedůvěřiví. Z nápojového lístku jsme si objednali lotosový čaj a vietnamskou kávu, která je známá především svou sladkou chutí kondenzovaného mléka. Ani v tomto případě jsme nebyli zklamáni, čaj s jídlem příjemně ladil, káva pak posloužila jako ideální tečka na závěr.



Mimo jídla bych ráda vyzdvihla opravdu pozornou obsluhu, která udělala maximum, aby zákazník odcházel naprosto spokojen. Podtrženo sečteno, spokojeni jsme byli i my. Jídlo ve všech směrech naplnilo naše očekávání, restaurace byla příjemná a čistá, obsluha prvotřídní. Pokud byste restauraci rádi navštívili i vy, můžete se nejdříve podívat na webové stránky nebo rovnou přijít na adresu Masarykovo nábřeží 246/12, Praha 1 - Nové Město.
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9