Známe nejoblíbenější korejskou pochutinu mezi turisty

13:00 | 31.01.2019 TerkaS 1
Korejská kuchyně oplývá spoustou velmi zajímavých kombinací a ingrediencí. Turisté si oblíbili opravdu unikátní dobrotu. Napovíme, že jde o pokrm připravovaný z mořského tvora. 
Sannakji - porcovaná syrová chobotnice
Sannakji - porcovaná syrová chobotnice FOTO: Oliver Dunkley / flickr.com
Cizinci chtějí podle průzkumu při návštěvě Koreje nejčastěji ochutnat sannakji - porcovanou syrovou chobotnici. Korejská turistická organizace oznámila, že výsledek průzkumu tvořilo 944 odpovědí od sledujících jejích cizojazyčných kanálů na sociálních sítích z konce listopadu 2018.

Účastníci byly dotázáni, aby si vybrali, které z méně známých korejských pokrmů by rádi vyzkoušeli. V průzkumu 26% zvolilo sannakji, jenž je populárním pokrmem v Koreji, ale může být pro nezkušené s pohybujícím se jídlem šokem. V přechozích letech se stalo mezi turisty výzvou ochutnat toto jídlo během návštěvy Koreje. Dalších 14,6% zvolilo ganjang gejang, kraba marinovaného v sójové omáčce, následovalo 14,2% a sundae, korejská krvavá klobása, 10,3% chtělo zkusit hongeo, fermentovaného rejnoka, 7,7% by si trouflo na yukhoe, syrové hovězí maso a 6,7% cheonggukjang, rychle fermentovanou pastu ze sójových bobů, často konzumovanou jako guláš. Pro nováčky - fermentace je proces kvašení.

"Tato jídla jsou v porovnání s široce známými pokrmy jako třeba bibimbapem a bulgogi exotická a neznámá turistům z ciziny," řekl Je Sang Weon, ředitel mezinárodního týmu chytrého turismu. "Plánujeme natočit videa, ve kterých tato jídla představíme, a poradíme, kde je můžete ochutnat. Budeme je propagovat na YouTube, aby si návštěvníci Koreje mohli užívat různorodější jídla a sdíleli své zážitky s ostatními na sociálních sítích."

Zkusili byste některou z těchto kuriozit? Pro otrlé by to jistě neměl být žádný problém, pro nováčky je to určitě zajímavá výzva. Pokud si na chobotnici či krvavou chobotnici fakt netroufnete, kvašený guláš ze sójových bobů by nemusel být vůbec špatný.

ZDROJ: koreatimes.co.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9