Tajemství zdravé korejské kuchyně

13:00 | 20.11.2019 Sachi 0
Korejská kuchyně je takovým globálním kulinářským mocipánem. Jídla jsou chutná a nutričně vyvážená. Tato kuchyně je také považována za jednu z nejzdravějších kuchyní na světě. Nepřekvapuje tedy, že Korea má jedny z nejnižších hodnot obezity na světě.
Korejské jídlo
Korejské jídlo FOTO: Wikipedia.com

V dnešním článku uvádíme několik důležitých bodů, které vysvětlují, proč je korejská kuchyně všeobecně považována za zdravou.

1. Korejská jídla představují rozmanité odrůdy zeleniny

Korejci mají opravdu rádi, když do svých jídel přimíchají hodně zeleniny, bez ohledu na to, zda jde o hlavní jídla nebo jen o přílohy. Zelí, mrkev, okurky, fazolové klíčky a salátové listy patří mimo jiné k nejběžnější zelenině, kterou pravděpodobně najdete v typickém korejském pokrmu. Dokonce i obaly masa jsou vyrobeny z listové zeleně! Korejci mají také rádi téměř cokoliv kvašeného, a to vysvětluje, proč mají tak rádi komči. Fermentované potraviny jsou obvykle plné dobrých bakterií, živin a minerálních látek, které pomáhají podporovat dobré trávení.

 

2. Na korejské pokrmy se používá libové maso

Korejci nejsou jen samá zelenina, jak všichni víme, spousta jejich oblíbených jídel obsahuje spoustu masa. Na rozdíl od jiných kuchyní, které se vyznačují velkými tučnými kusy masa, Korejci s oblibou používají libové kusy kuřecího a hovězího masa, které jsou obecně zdravější pro tělo, zejména pro kardiovaskulární systém. Není divu, že problémy se srdcem nesužují Korejce obecně!

 

3. Korejci si osvojují zdravé kuchařské techniky a postupy

Už jste si mohli všimnout, že Korejci milují kvašení, grilování, míchání a dušení, pokud jde o přípravu jejich pokrmů. Tyto kuchařské techniky umožňují uvařit hlavní složky každého jídla ve vlastní šťávě. To se liší od kuchařských postupů jiných zemí, kde je míra obezity vysoká kvůli zálibě ve smažení jídla. Korejci jsou také známí tím, že ve svých potravinách nepoužívají mnoho konzervantů a jiných umělých látek.


Znáte další tipy z korejské kuchyně?


ZDROJ: Koreanbbqonline.com.au


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9