Alu ko achar - nepálský bramborový salát [Recept]
Co si tak připravit pikantní a trochu jiný bramborový salát? Alu ko achar se podává v Nepálu a vy ho nyní můžete také vyzkoušet.![Alu ko achar Alu ko achar](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/bfa27/slider_2694530f440231e24b7722ca5ae5b315.jpg)
Alu ko achar
FOTO: Youtube screen
Tento pikantní bramborový salát se podává v Nepálu buď jako předkrm nebo k obědu či večeři. Jeho příprava není těžká a suroviny jsou také vcelku dostupné. Méně známá semínka pískavice seženete v obchodech se zdravou výživou nebo v různých e-shopech. Koriandr lze pěstovat na zahrádce či v květináči za oknem. Lístky si pak můžete nasekat a zamrazit.
Co budete potřebovat:
6 - 8 vařených a oloupaných brambor
1 menší okurku
1 mrkev
2 - 3 zelené chilli papričky
1 lžička strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku (rozdrcené) či lžička česnekové pasty
1 lžička kurkumy
1 lžice semínek pískavice (známá také pod názvy fenugreek, či řecké seno)
sůl
chilli prášek (dle chuti)
5 lžic rostlinného oleje
citronová šťáva
1/2 šálku sezamových semínek
několik listů koriandru (není nutné)
Postup:
Uvařené brambory nakrájejte na kostky. Okurku nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Zelené chilli papričky také nakrájejte. Sezamová semínka opražte na oleji, dokud nezhnědnou a pak je rozmixujte.
Do velké mísy dejte brambory, krájené okurky a mrkev. Nasypte na ně sůl, chilli prášek, zázvor, česnek a rozemletá sezamová semínka. Vše důkladně promíchejte.
Na malé pánvičce osmažte na oleji semínka pískavice a sekané zelené chilli papričky. Vše zasypte kurkumou, promíchejte a nalijte do mísy k bramborám. Opět vše důkladně promíchejte.
Nakonec hotový salát ochuťte citronovou šťávou a ozdobte lístky koriandru. Poté ho můžete směle podávat.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: anupkitchen.com, gfcookingclub.com
Co budete potřebovat:
6 - 8 vařených a oloupaných brambor
1 menší okurku
1 mrkev
2 - 3 zelené chilli papričky
1 lžička strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku (rozdrcené) či lžička česnekové pasty
1 lžička kurkumy
1 lžice semínek pískavice (známá také pod názvy fenugreek, či řecké seno)
sůl
chilli prášek (dle chuti)
5 lžic rostlinného oleje
citronová šťáva
1/2 šálku sezamových semínek
několik listů koriandru (není nutné)
Postup:
Uvařené brambory nakrájejte na kostky. Okurku nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Zelené chilli papričky také nakrájejte. Sezamová semínka opražte na oleji, dokud nezhnědnou a pak je rozmixujte.
Do velké mísy dejte brambory, krájené okurky a mrkev. Nasypte na ně sůl, chilli prášek, zázvor, česnek a rozemletá sezamová semínka. Vše důkladně promíchejte.
Na malé pánvičce osmažte na oleji semínka pískavice a sekané zelené chilli papričky. Vše zasypte kurkumou, promíchejte a nalijte do mísy k bramborám. Opět vše důkladně promíchejte.
Nakonec hotový salát ochuťte citronovou šťávou a ozdobte lístky koriandru. Poté ho můžete směle podávat.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: anupkitchen.com, gfcookingclub.com
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin