Hlavní stránkaGastronomieAlu ko achar - nepálský bramborový salát...
Alu ko achar - nepálský bramborový salát [Recept]
Co si tak připravit pikantní a trochu jiný bramborový salát? Alu ko achar se podává v Nepálu a vy ho nyní můžete také vyzkoušet.
Alu ko achar
FOTO: Youtube screen
Tento pikantní bramborový salát se podává v Nepálu buď jako předkrm nebo k obědu či večeři. Jeho příprava není těžká a suroviny jsou také vcelku dostupné. Méně známá semínka pískavice seženete v obchodech se zdravou výživou nebo v různých e-shopech. Koriandr lze pěstovat na zahrádce či v květináči za oknem. Lístky si pak můžete nasekat a zamrazit.
Co budete potřebovat:
6 - 8 vařených a oloupaných brambor
1 menší okurku
1 mrkev
2 - 3 zelené chilli papričky
1 lžička strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku (rozdrcené) či lžička česnekové pasty
1 lžička kurkumy
1 lžice semínek pískavice (známá také pod názvy fenugreek, či řecké seno)
sůl
chilli prášek (dle chuti)
5 lžic rostlinného oleje
citronová šťáva
1/2 šálku sezamových semínek
několik listů koriandru (není nutné)
Postup:
Uvařené brambory nakrájejte na kostky. Okurku nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Zelené chilli papričky také nakrájejte. Sezamová semínka opražte na oleji, dokud nezhnědnou a pak je rozmixujte.
Do velké mísy dejte brambory, krájené okurky a mrkev. Nasypte na ně sůl, chilli prášek, zázvor, česnek a rozemletá sezamová semínka. Vše důkladně promíchejte.
Na malé pánvičce osmažte na oleji semínka pískavice a sekané zelené chilli papričky. Vše zasypte kurkumou, promíchejte a nalijte do mísy k bramborám. Opět vše důkladně promíchejte.
Nakonec hotový salát ochuťte citronovou šťávou a ozdobte lístky koriandru. Poté ho můžete směle podávat.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: anupkitchen.com, gfcookingclub.com
Co budete potřebovat:
6 - 8 vařených a oloupaných brambor
1 menší okurku
1 mrkev
2 - 3 zelené chilli papričky
1 lžička strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku (rozdrcené) či lžička česnekové pasty
1 lžička kurkumy
1 lžice semínek pískavice (známá také pod názvy fenugreek, či řecké seno)
sůl
chilli prášek (dle chuti)
5 lžic rostlinného oleje
citronová šťáva
1/2 šálku sezamových semínek
několik listů koriandru (není nutné)
Postup:
Uvařené brambory nakrájejte na kostky. Okurku nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Zelené chilli papričky také nakrájejte. Sezamová semínka opražte na oleji, dokud nezhnědnou a pak je rozmixujte.
Do velké mísy dejte brambory, krájené okurky a mrkev. Nasypte na ně sůl, chilli prášek, zázvor, česnek a rozemletá sezamová semínka. Vše důkladně promíchejte.
Na malé pánvičce osmažte na oleji semínka pískavice a sekané zelené chilli papričky. Vše zasypte kurkumou, promíchejte a nalijte do mísy k bramborám. Opět vše důkladně promíchejte.
Nakonec hotový salát ochuťte citronovou šťávou a ozdobte lístky koriandru. Poté ho můžete směle podávat.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: anupkitchen.com, gfcookingclub.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek