Připravte si kořenící směs garam masala
Garam masala je známá kořenící směs používaná v Indii, Nepálu a Pákistánu. Chcete si vyrobit vlastní? Máme pro vás návod.![Garam masala Garam masala](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/e7b49/slider_0680c0841266d7e3ce68aeb252913172.jpg)
Garam masala
FOTO: erik forsberg/flickr.com
Směs koření zvaná Garam masala je populární v Indii, Pákistánu či Nepálu a používá se do různých pokrmů, nápojů, při grilování masa nebo třeba do jogurtu.
Garam masala vás v zimě příjemně zahřeje, už proto, že slovo "garam" znamená "horký" nebo "zahřát". Garam masala tedy znamená "horké koření". Pro Indy je zhruba tím, co pro Francouze provensálské koření. Tato kořenící směs se dá samozřejmě koupit, ale člověk si ji může také připravit. Tak pojďme na to.
Co budete potřebovat:
2 lžíce římského kmínu
2 lžíce semen koriandru
2 lžíce semen kardamomu
2 lžíce černého pepře
1 tyčinka skořice
1 lžička celého hřebíčku
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mletého sušeného zázvoru
Postup:
Na plotně zahřejte suchou těžkou pánev na nízkou až střední teplotu. Vložte do ní koření a za stálého míchání jej opékejte a pražte. Dávejte si však pozor, aby se vám nepřipeklo a následně nezhořklo.
Když koření ztmavne a vy cítíte jemnou kouřovou vůni, pánev odstavte a koření vysypte z pánve a nechte ho chladnout na tácku nebo dřevěném válu. Nakonec vše rozemelte v mlýnku na jemný prášek. Směs pak uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě či dóze.
ZDROJ: en.wikipedia.org/wiki/Garam_masala, weallnepali.com
Garam masala vás v zimě příjemně zahřeje, už proto, že slovo "garam" znamená "horký" nebo "zahřát". Garam masala tedy znamená "horké koření". Pro Indy je zhruba tím, co pro Francouze provensálské koření. Tato kořenící směs se dá samozřejmě koupit, ale člověk si ji může také připravit. Tak pojďme na to.
Co budete potřebovat:
2 lžíce římského kmínu
2 lžíce semen koriandru
2 lžíce semen kardamomu
2 lžíce černého pepře
1 tyčinka skořice
1 lžička celého hřebíčku
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mletého sušeného zázvoru
Postup:
Na plotně zahřejte suchou těžkou pánev na nízkou až střední teplotu. Vložte do ní koření a za stálého míchání jej opékejte a pražte. Dávejte si však pozor, aby se vám nepřipeklo a následně nezhořklo.
Když koření ztmavne a vy cítíte jemnou kouřovou vůni, pánev odstavte a koření vysypte z pánve a nechte ho chladnout na tácku nebo dřevěném válu. Nakonec vše rozemelte v mlýnku na jemný prášek. Směs pak uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě či dóze.
ZDROJ: en.wikipedia.org/wiki/Garam_masala, weallnepali.com
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin