Hlavní stránkaGastronomiePřipravte si kořenící směs garam masala
Připravte si kořenící směs garam masala
Garam masala je známá kořenící směs používaná v Indii, Nepálu a Pákistánu. Chcete si vyrobit vlastní? Máme pro vás návod.
Garam masala
FOTO: erik forsberg/flickr.com
Směs koření zvaná Garam masala je populární v Indii, Pákistánu či Nepálu a používá se do různých pokrmů, nápojů, při grilování masa nebo třeba do jogurtu.
Garam masala vás v zimě příjemně zahřeje, už proto, že slovo "garam" znamená "horký" nebo "zahřát". Garam masala tedy znamená "horké koření". Pro Indy je zhruba tím, co pro Francouze provensálské koření. Tato kořenící směs se dá samozřejmě koupit, ale člověk si ji může také připravit. Tak pojďme na to.
Co budete potřebovat:
2 lžíce římského kmínu
2 lžíce semen koriandru
2 lžíce semen kardamomu
2 lžíce černého pepře
1 tyčinka skořice
1 lžička celého hřebíčku
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mletého sušeného zázvoru
Postup:
Na plotně zahřejte suchou těžkou pánev na nízkou až střední teplotu. Vložte do ní koření a za stálého míchání jej opékejte a pražte. Dávejte si však pozor, aby se vám nepřipeklo a následně nezhořklo.
Když koření ztmavne a vy cítíte jemnou kouřovou vůni, pánev odstavte a koření vysypte z pánve a nechte ho chladnout na tácku nebo dřevěném válu. Nakonec vše rozemelte v mlýnku na jemný prášek. Směs pak uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě či dóze.
ZDROJ: en.wikipedia.org/wiki/Garam_masala, weallnepali.com
Garam masala vás v zimě příjemně zahřeje, už proto, že slovo "garam" znamená "horký" nebo "zahřát". Garam masala tedy znamená "horké koření". Pro Indy je zhruba tím, co pro Francouze provensálské koření. Tato kořenící směs se dá samozřejmě koupit, ale člověk si ji může také připravit. Tak pojďme na to.
Co budete potřebovat:
2 lžíce římského kmínu
2 lžíce semen koriandru
2 lžíce semen kardamomu
2 lžíce černého pepře
1 tyčinka skořice
1 lžička celého hřebíčku
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mletého sušeného zázvoru
Postup:
Na plotně zahřejte suchou těžkou pánev na nízkou až střední teplotu. Vložte do ní koření a za stálého míchání jej opékejte a pražte. Dávejte si však pozor, aby se vám nepřipeklo a následně nezhořklo.
Když koření ztmavne a vy cítíte jemnou kouřovou vůni, pánev odstavte a koření vysypte z pánve a nechte ho chladnout na tácku nebo dřevěném válu. Nakonec vše rozemelte v mlýnku na jemný prášek. Směs pak uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě či dóze.
ZDROJ: en.wikipedia.org/wiki/Garam_masala, weallnepali.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek