Kulinářské vychytávky inspirované Asií - knedlíčky vs. těstoviny

13:00 | 03.10.2018 abhorsenka 0
V našem druhém článku vychytávek se zaměříme na způsob přípravy knedlíčků, které jsou v různých podobách a názvech populární po celé Asii.
Kulinářské vychytávky inspirované Asií
Kulinářské vychytávky inspirované Asií FOTO: Kim Seo Hwa/asianstyle.cz
Asijské knedlíčky se připravují z jednoduchého těsta a nejsou větší než deset centimetrů. Připomínají vzhledem plněné taštičky a mají několik způsobů tepelné úpravy.


knedlíčky Guo Tie

Protože knedlíčky Gyoza, Mandu, Guo Tie jsou ve skutečnosti na přípravu poněkud pracnější, je tady jedna jednoduchá metoda, jak si pomoci. Namísto hnětení těsta a výroby každého knedlíčku v ruce, můžete použít chlazené plněné italské těstoviny - tortellini nebo ravioli. Je potřeba vybírat z chlazených produktů a vyzkoušet, která náplň vám chuťově vyhovuje. Já preferuji se špenátem a sýrem. Samotný postup je pak jednoduchý a stejný jako u čínských knedlíčků.
 
Rozpalte pánev s trochou sezamového oleje a těstoviny opékejte na oleji asi 3 minuty ze všech stran. Pak do pánve přilijte horkou vodu, aby dosahovala do poloviny výšky těstovin a přikryjte ji poklicí. Těstoviny se teď vaří v páře asi 5 minut, na mírném ohni. Pak odstraňte poklici a nechte zbytek vody odpařit… a je hotovo.


 
Takto připravené těstoviny jsou opravdu velice chutné a jako přílohu můžete zvolit různé druhy omáček. Pokud chcete zůstat v asijské kuchyni, připravte si následující jednoduchou omáčku.

2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa (rýžového, nebo normálního)
1 lžíce sezamového oleje
stroužek nasekaného česneku
nasekaná čili paprička

 
V kombinaci třeba se zakysanou smetanou jsou těstoviny nepřekonatelné. Použít ale můžete i osvědčenou tatarskou omáčku či kečup – to ocení hlavně děti. Takto připravené těstoviny jsou skvělé i se zeleninovým salátem nebo je můžete přidat do silného vývaru a podávat jako hlavní chod v polévce. Fantazii se meze nekladou. A pokud máte čas a chuť, připravte si knedlíčky domácí.
 
Rádi experimentujete v kuchyni? Určitě dál sledujte můj nový seriál plný vychytávek.

FOTO: abhorsenka/AsianStyle.cz, flickr.com/joyosity

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9