Kam na excelentní asijský Cheese čaj? V Praze byla otevřena první pobočka Royaltea!

14:00 | 22.09.2018 KimSeoHwa 1
Na adrese Dlouhá 727/39 na Starém Městě se před několika týdny otevřela pobočka Royaltea, kde si můžete dát vynikající cheese čaj, smoothie, popřípadě milkshake. My vám přinášíme rozhovor s jednou z majitelek Pavlínou Le.
Vchod do Royaltea v Praze
Vchod do Royaltea v Praze FOTO: Kim Seo Hwa
Co stálo za nápadem otevřít v Praze Royaltea?
Chtěli jsme do Prahy přinést něco, co tu ještě nebylo. Něco zdravého, nejlépe bez náhražek a tak jsme hledali jaké jsou možnosti. Nechtěli jsme, aby se vše dělalo z prášků a také jsme chtěli opravdovou kvalitu. Za vynikajícími čaji jsme se vydali do Vietnamu, ochutnali jsme mnoho druhů a nakonec jsme se rozhodli pro franšízu s Royaltea.



Existuje ve vaší nabídce něco, co je podle vás chuťově velmi zvláštní a prozradíte nám, jak se čaje pro Royaltea získavají?
Royaltea nabízí nejkvalitnější ručně sbírané čaje z oblasti Nantou na Taiwanu, z Indie a Ceylonu na Srí Lance. Díky naší speciální přípravě čajů, kdy používáme nejmodernější techniky vaření čaje, jsme dokázali zachovat autentičnost chuti čajů a surovin. Můžu svědomitě prohlásit, že čaje Royaltea nemají žádné náhražky. Místo prášků se přidávají květy či přímo ovoce. Když jsem se přípravu čajů učila, musela jsem všechny možné kombinace také ochutnat. A hodně zvláštní čaj je podle mě Cheese sakura, v němž je hodně výrazná právě chuť třešně. Jedná se o asijskou třešeň a do tohoto čaje se přidávají pouze květy. Právě ony květy sakury jsou velmi výrazným prvkem. Podobně je na tom také Cheese rose čaj, kdy je oolong pražen s květy růže. Celý proces tohoto sušení trvá kolem minuty. Déle to není možné kvůli hrozbě ztráty chuti a vůně.

A co si naopak vaši zákazníci nejvíce kupují?
Z naší zkušenosti je velký zájem o mléčný čaj s tapiokou nebo matcha s červenými fazolemi a Cheese zelený čaj mango nebo dračí ovoce. Dále je to pak i Happy royal čaj a mnoho dalších. Sama mohu velmi doporučit právě Happy Royal mix ovoce. Je to taková menší vitamínová bomba a když si čaj vychutnáte, můžete si poté sníst velké kusy čerstvého ovoce, které jsou do něj přidávány.



Přichází sem hodně českých zákazníků?
Aktuálně máme spíše velké množství zákazníků z Číny, protože Royaltea znají z domova. V Číně a v Hong Kongu je aktuálně kolem 200 poboček a v Americe dalších 50. Přibližně 25 % pravidelných zákazníků pak tvoří Vietnamci. Ale pokud sem zavítá nerozhodný český zákazník či cizinec, vždy se mu snažíme pomoci vybrat. A stává se nám, že druhý den přijde znovu pro námi doporučený čaj.

Royaltea má již přes 300 poboček po celém světě, a jako první přináší do České republiky pravý hongkongský cheese čaj. Čím se tento čaj liší?
Tak liší se zejména sýrovým krémem, který můžete vidět jako 1 cm silný lem na vrchu čaje. Navzdory neočekávanému párování těchto dvou složek, jako jsou sýr a čaj, ti kteří jej zatím okusili tvrdí, že chutná jako osvěžující čajový mléčný koktejl. Ve skutečnosti je to roztavený smetanový sýr se šlehačkou, mlékem a trochou soli, díky čemuž má jemnou sladko-slanou chuť. A je to právě tento krém, co jej dělá speciálním.

Všimla jsem si na kelímcích bílého kníru, má to nějaký důvod, že jste si vybrali zrovna toto logo?
Ano, když se zkusíte napít cheese čaje bez víčka přibližně v úhlu 45° udělá se vám na horním rtu krémově bílý knírek. Proto jej máme i na našich speciálních kelímcích.



Plánujete další pobočky i v jiných městech? A co účast na některých českých festivalech?
Uvidíme, jak to půjde zde na této pobočce. Zatím v Praze máme v plánu otevřít kolem 3 poboček a poté zkusíme města jako jsou Brno nebo Plzeň. A když se bude dařit, možná rozšíříme nabídku i do ostatních zemí v Evropě. Co se týče festivalů, možná, že o tom více zauvažujeme. Přeci jen, pro naše čaje je typická poněkud složitější příprava, kdy nestačí jeden stůl a místo na ohřátí vody. Nicméně do budoucna uvažujeme o koupi speciálního vozidla, takže možná se na nějakém festivalu brzy potkáme.

Je něco, co byste chtěla vzkázat našim čtenářům?
Určitě. Ráda bych je pozvala na náš Cheese čaj.
 


A na závěr malá recenze naší redaktorky:
Když jsem se chystala ochutnat sýrový zelený čaj dračí ovoce, byla jsem trošku rozpačitá. Vůbec jsem si neuměla představit, jak to může chutnat. Skutečnost předčila mnohanásobně očekávání. Zpočátku jsem cítila především jemnou sýrovou chuť. V momentě, kdy se spojila chuť sýrového krému s dračím ovocem, jsem si tento nápoj jednoznačně zamilovala.

A na co se při návštěvě Royaltea v Dlouhé ulici můžete těšit? Příjemné prostředí, příjemná obsluha a velmi chutný čaj, který si můžete vzít s sebou nebo si jej můžete vychutnat přímo v Royaltea za poslechu kouzelné vietnamské hudby. A jak se tam dostanete? Stačí zajít do pasáže na revoluční ulici a projít pasáž až na konec.


FOTO: Kim Seo Hwa/Asianstyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9