Mr. International Seung Hwan Lee v Praze [Rozhovor]

09:54 | 30.08.2018 Munseunghui 3
Rozhovor s nejkrásnějším mužem planety, Mr. International Seng Hwanem Lee, o Praze a jeho účasti v soutěži. Z jakého důvodu je tu, jak se mu v České republice líbí, jaké k-popové skupiny rád poslouchá a mnoho dalšího...
Seung Hwan Lee
Seung Hwan Lee FOTO: instagram.com/2sh_____/
Doslova přes noc se 24letému studentovi z Dankook univerzity v Jižní Koreji život obrátil vzhůru nohama. Po výhře v korejském kole se v tom celosvětovém umístil na 1. místě, a to mu přineslo titul nejhezčího muže světa, Mr. International 2017.

Soutěž Mr. International je pánskou obdobou velice známé Miss Universe. V roce 2017 mezi sebou soutěžilo přes 60 mužů různých národností. V pátek 24. 8. 2018 se konalo české kolo, pod názvem Muž roku 2018, kam byl Seung Hwan Lee pozván do poroty samotným generálním ředitelem soutěže Davidem Novotným.

V rámci jeho návštěvy Prahy se nám naskytla možnost Mr. International vyzpovídat.


Co tě přimělo se do souteže Mr. International Korea přihlásit? Měl jsi předtím již nějaké zkušenosti s modelingem?
S modelingem jsem žádné zkušenosti neměl, byl jsem pouze student. Tou dobou jsem se věnoval studiu sportovní rehabilitace a stavby těla, a právě kamarád z posilovny mi doporučil, abych se přihlásil, protože on sám se v roce 2013 také zúčastnil. Chtěl jsem zkusit něco nového a myslel jsem, že by to mohla být dobrá příležitost.

Je účast v takové soutěži stresující?
Ne, to ne. Neočekával jsem, že se umístím, šel jsem tam si to užít a to se mi splnilo. Mám na tuto soutěž jen dobré vzpomínky, byla to zábava.

Říkáš, že jsi studoval. Je známo, že školní systém je v Koreji velice psychicky náročný a studenti většinou ani nemají čas na nic dalšího. Musel jsi studium přerušit nebo se to dalo zvládnout?
Ano, je pravda, že studium je náročné, ale to platí tak do střední školy. Já studuji univerzitu a tam už to není tak náročné. Mám spoustu volného času, takže jsem naštěstí školu nemusel přerušovat. 


Čemu by ses chtěl věnovat po skončení školy? 
Vždy jsem snil o tom, že bych byl osobní trenér a pomáhal lidem k dosažení jejich cílů a především jim pomáhal s lepší kondicí. Po výhře v celosvětovém finále Mr. International se mi ovšem naskytlo mnoho možností a mé sny o budoucnosti se razantně zmenily. Rád cestuji, hodně mě baví modeling a chodím i na hodiny herectví. Rád bych toho využil. 

Chodíš na hodiny herectví? Takže příští rok se můžeme těšit na nějaký film?
(smích) Tak to spíše až ten přespříští rok, doufejme.

Díky Mr. international hodně cestuješ, kde se ti zatím líbilo nejvíc? 
Toto je vlastně má první návštěva Evropy a Praha mě opravdu okouzlila, moc se mi tu líbí. Díky Mr. international titulu jsem měl možnost procestovat téměř celou Asii, ale Evropa je naprosto jiná. Když jsem šel na Staroměstské náměstí, pár lidí tam dělalo show a mile mě překvapilo, že chodili ke kolemjdoucím a nabádali je, aby se na ně přišli podívat a přidali se k davu. Tohle v Koreji není normální. Asi to je tou asijskou kulturou, ale u nás by se nikdo takto s lidmi nesnažil komunikovat, na to jsme moc stydliví. Praha je velice přátelské město.

Stalo se ti, že jsi byl v Evropě překvapen nějakými zvyky nebo chováním? Například jako v Asii můžeme být my překvapeni srkáním při jídle, což je u nás považováno za neslušné a podobně.
Abych byl upřímný, tak mě nic nenapadá.

Zkoušel jsi české jídlo?
Ano zkoušel. Měl jsem svíčkovou s knedlíky a řízek s bramborovým salátem. Je to úplně něco jiného než na co jsem zvyklý, ale moc mi to chutnalo. Potom jsem jedl i smažák, ten mi ovšem jako jediný moc nesedl. Bylo to pro mě moc těžké jídlo. 


Do Prahy jsi přijel díky našemu českému finále Muž roku 2018. Jak sis samotnou akci v roli porotce užil?
Bylo to super, moc jsem si to tady užil. Česká republika je v pořádání této soutěže úplně někde jinde. V Koreji, ale i v Myanmaru na celosvětovém finále jde především o to se ukázat v seriózním světle. Všichni soutěžící dřou v posilovnách a je to přehlídka svalů. Tady se to ovšem již od začátku vedlo v uvolněné atmosféře. Vtípky, soutěžící s různými postavami... Byl jsem opět mile překvapen.

Se soutěží krásy je vždy spojen i perfekcionismus. V České republice je plastická chirurgie doménou spíše žen. V Koreji ovšem začíná být trendem i pro muže. Je možné, že je tam opravdu takový nátlak na to "být krásný"?
Nemyslím si, že by to byl u nás až takový trend. Neznám moc mužů, kteří by měli nějaký zásah. Podle mě to je jako všude jinde ve světě. Nepociťuji žádný nátlak zvenčí, lidé spíš chtějí být se sebou spokojenější. Já žádné úpravy nemám. (smích)

Korea je pro nás Evropany známá nejen díky skvělé kuchyni, přírodě i kinematografii, ale i díky k-popu. Prozradíš nám, zda k-pop posloucháš a jaký je tvůj oblíbený interpret?
Mám rád Black Pink, jsou moc hezké. Neposlouchám ale jen k-pop, mám rád celkově pop i rap, ale tomu málo rozumím, je na mě moc rychlý. (smích)

Chtěl bys něco vzkázat našim čtenářům a tvým fanouškům?
(Odpověď ve videu)

FOTO: Asianstyle/Munseunghui & Seung Hwan Lee

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9