Hlavní stránkaGastronomieLehký svěží tofu salát [Recept]
Lehký svěží tofu salát [Recept]
V parném létě se do vaření nikomu moc nechce a do jídla mnohdy také ne. Lehký salát s tofu ale přijde vhod a jeho příprava moc dlouho netrvá.
Tofu salát
FOTO: Moonhawk Kim / flickr.com
Jednoduchý salát s tofu si můžete vychutnat na jaře i v létě. Tofu je v asijské kuchyni velmi oblíbené, ať už vařené či smažené. Má velkou výhodu v tom, že nasaje chuť použitých přísad. Může se podávat jen s omáčkou yangnyeomjang, ale trocha toho zeleného lupení mu i vám jen prospěje. Proto se nebojte experimentovat.
Co budete potřebovat:
1 balení tofu
80g salátové směsi (např. mladý špenát, rukola, polníček atd.)
Na omáčku:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rýžového vína
1 lžička cukru
1 čajová lžička sezamového oleje
2 čajové lžičky sezamových semínek
1/2 gochugaru (něco jako chilli prášek - možno nahradit mletým chilli)
1/2 čajové lžičky drceného česneku
Trocha najemno sekané jarní cibulky
Postup:
Umyjte salátové listy a dejte je na talíře. Do hrnce nalijte 4 šálky vody a přiveďte je k varu. Pak vložte tofu a vařte zhruba 5 minut. Poté tofu vyndejte a dejte chladit. Až vychladne, nakrájejte jej na plátky nebo kostky, které hezky usaďte na zelenou salátovou směs.
Omáčku vyrobíte raz dva. Pouze smícháte všechny přísady v malé misce. Hotovou omáčkou pak přelijete plátky tofu a salátové listy.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: koreaherald.com, koreanbapsang.com
Co budete potřebovat:
1 balení tofu
80g salátové směsi (např. mladý špenát, rukola, polníček atd.)
Na omáčku:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rýžového vína
1 lžička cukru
1 čajová lžička sezamového oleje
2 čajové lžičky sezamových semínek
1/2 gochugaru (něco jako chilli prášek - možno nahradit mletým chilli)
1/2 čajové lžičky drceného česneku
Trocha najemno sekané jarní cibulky
Postup:
Umyjte salátové listy a dejte je na talíře. Do hrnce nalijte 4 šálky vody a přiveďte je k varu. Pak vložte tofu a vařte zhruba 5 minut. Poté tofu vyndejte a dejte chladit. Až vychladne, nakrájejte jej na plátky nebo kostky, které hezky usaďte na zelenou salátovou směs.
Omáčku vyrobíte raz dva. Pouze smícháte všechny přísady v malé misce. Hotovou omáčkou pak přelijete plátky tofu a salátové listy.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: koreaherald.com, koreanbapsang.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek