Špenátový Palak Paneer [Recept]

16:00 | 12.06.2017 Zita 4
Připravte si indické vegetariánské jídlo plné bílkovin a chuti. Vhodné i pro diabetiky, bezlepkovou dietu a na snížení obezity.
Milovníci kombinace špenátu se sýrem budou v sedmém nebi
Milovníci kombinace špenátu se sýrem budou v sedmém nebi FOTO: Flickr.com
Ingredience:
  • 1 mražený špenát
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • tofu či paneer
  • 1 balíček strouhaného sýra- nepovinné, ale vřele doporučuji
  • 125 ml mléka
  • koriandr
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžička indické směsi Garam masala
  • olej 
  • kurkuma
  • zázvor
  • (muškátový oříšek, kari)


Jak na to?
  1. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Zalijeme mlékem.
  3. Vložíme špenát a čekáme, až povolí.
  4. Vmícháme koření.
  5. Přidáme na kostičky nakrájené tofu či paneer.
  6.  Servírujeme s naanem (typ indického chleba), rýží či jen tak.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9