Sangchu Geotjeori [Recept]

13:00 | 09.12.2020 Eunka 0
Dali byste si lahodný a zdravý salátek ke grilovanému nebo pečenému masu? Něco, čím odlehčíte bohatou vánoční tabuli plnou kalorií, až přijde čas? Sangchu Geotjeori je jednoduchý a chutný korejský salát. Vyrobíte ho raz dva.
Sangchu Geotjeori
Sangchu Geotjeori FOTO: Youtube screen
Salát Sangchu Geotjeori není složitý na přípravu a kromě gochugaru do něj všechny suroviny bez problémů seženete. Pokud se vám nechce gochugaru shánět, nahraďte ho prostě chilli práškem nebo kořením.

Co budeme potřebovat:
1 červený nebo zelený listový salát
¼ střední cibule 
2 zelené jarní cibulky
sezamová semínka

Na dresink:
2 stroužky česneku (mleté nebo drcené) 
1½ lžíce sójové omáčky
1½ lžíce cukru
2 lžíce jablečného octa
1 čajová lžička sezamového oleje
½ čajové lžičky gochugaru (korejské chilli vločky)

Postup:
Salát omyjte a osušte. Poté ho nakrájejte na libovolné kusy a dejte do velké a hluboké mísy. Cibuli a jarní cibulku oloupejte a nakrájejte na proužky a pak přidejte do mísy k salátu. Promíchejte.

Potom si připravte dresink tak, že smícháte všechny uvedené suroviny, které mícháte, dokud se cukr nerozpustí. Hotový dresink nalijte na salát a promíchejte. 

Připravený salát nakonec rozdělte do misek a ozdobte sezamovými semínky.

Dobrou chuť!

ZDROJ: themissinglokness.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9