Filmové sladkosti, co se dají koupit i u nás

06:22 | 10.04.2018 Zita 10
Obdivujete sladkosti a další laskominy z asijských filmů a seriálů? Podívejte se, které si můžete koupit i u nás a nelízejte nadále obrazovku!
Legendární dropsy z Hrobu světlušek
Legendární dropsy z Hrobu světlušek FOTO: Ghib/Flickr.com

1. Sakuma dropsy z Hrobu světlušek

Pro toho, kdo viděl tento dojemný film studia Ghibli, bude tato plechová dózička patrně už navždy víc než pouhým běžným bonbónem. Zajímalo by vás, jak ovšem vůbec chutná? Nyní máte možnost dropsy zakoupit i na českých e-shopech

2. Apollo čokoláda z Nobody knows



Jahůdková čokoláda tvarem připomínající miniaturní Fudži, přesně takto by se dala popsat oblíbená sladkost sestřičky z Daremo shiranai. Zatím jsem na ni narazila na pultech Japa shopu, ovšem dostupná je i přes Amazon.

3. Taiyaki



Kdo kdy viděl nějaké japonské anime, ví o existenci roztomilého plněného kapříka, který v sobě ukrývá lahodnou chuť sladkých fazolek azuki. Dá se ovšem sehnat i v dalších variantách, jako je například vanilkový krém či smetanová zmrzlina. Dovezené přímo z Japonska je seženete na pultech řetezce Shinfood.

4. Dorayaki



Jestli milujete filmy o jídle, jistě za sebou máte i film An ("Sweet bean") z roku 2016. Dvě jemné placičky slepené řádnou dávkou fazolkové pasty si můžete objednat buď přes internet, v některém z asijských obchodů či dopřát přímo v restauraci- výborné mají například v pražské restauraci Katsura.

Příště zavítáme do světa jídel anime...  Zn. návykové!

ZDROJE: An/Pinterest.com, Graveofthefirefliesdrops/Pinterest.com, yc@123/Flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9