Měsíční koláčky [Fotorecept]

14:00 | 25.09.2018 wmxj5312hb 0
S měsíčními koláčky a Svátkem středu podzimu jsme vás již seznámili. Pojďte si s námi koláčky připravit. 
Měsíční koláčky a čaj
Měsíční koláčky a čaj FOTO: Shutterstock.com
Protože jsem během svého studijního pobytu v Číně měla možnost Svátek středu podzimu slavit a měsíční koláčky ochutnat a protože mi po návratu z Číny dost chyběly, rozhodla jsem se připravit si je doma.

Na přípravu dvanácti koláčků potřebujete:
  • 100 g mouky (já jsem použila polohrubou, ale můžete zkusit třeba i jinou mouku)
  • 60 g medu
  • 28 g rostlinného tuku
  • čajová lžička vody
  • nasekané ořechy
  • lžíci medu
  • rozšlehané vejce na potření koláčků

Z mouky, medu, tuku a vody vypracujeme těsto a necháme v lednici uležet asi 40 minut. Mezitím si připravíme náplň. Koláčky mají sladké a slané varianty, tudíž se při výrobě náplně fantazii meze nekladou, důležité je, aby náplň nebyla příliš tekutá, aby nerozmočila těsto koláčků a ony se nerozpadly. Mně v Číně nejvíce zachutnala oříšková náplň, proto vám představím právě tuto. Potřebujete na ni jen dvě ingredience, a to nasekané ořechy a lžíci medu. 

 

Odpočaté těsto si rozdělíme na dvanáct kousků. Každý kousek vyválíme, doprostřed dáme trochu náplně a zabalíme. Pracujte opatrně, těsto se celkem rádo trhá. Z naplněných kuliček tvarujeme koláčky. Buď můžete kuličku trochu zmáčknout v ruce a vytvořit takovou vyšší placku, nebo můžete využít vánoční vykrajovátka, kuličku vmáčknout do nich a dotvarovat podle nich, záleží na vás a vaší fantazii. Já si koláčky udělala kulaté. Kdo chce, může si na koláček otisknout nějaký vzor, nebo třeba udělat koláčky trochu větší a pro jejich tvarování použít formičky na muffiny. 

  
 
Vytvarované koláčky naskládáme na pečící papír a pečeme na 180 stupňů po dobu 10-12 minut. Asi pět minut před koncem pečení koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a dopečeme. Když jsou koláčky krásně zlaté, jsou hotové.

 

Dobrou chuť a krásný Svátek středu podzimu!


Zabalené koláčky

FOTO: anya0305/AsianStyle

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9