Pro milovníky vietnamské kávy je tu Dak Lak coffee

16:00 | 03.02.2015 Mei 5
Patříte mezi milovníky kávy? Pak byste jistě měli ochutnat kvalitní kávu z provincie Dak Lak, kterou do České republiky dováží firma Dak Lak coffee.
Dak Lak coffee
Dak Lak coffee FOTO: daklakcoffee.cz
Ve Vietnamu se káva objevila na konci 19. století, kdy sem byla dovezena francouzskými kolonisty. Ve velkém se tu začala pěstovat ale až v 90. letech. V současné době patří Vietnam mezi největší dodavatele zelené kávy. Je v tomto odvětvím druhý na světě. Prvenství si pak mezi světovými dodavateli drží jako dodavatel Robusty.
 
Tato káva obsahuje přibližně 2,7 % kofeinu a je více odolná proti škůdcům. To znamená, že se při jejím pěstování nepoužívá tolik pesticidů a dalších chemických látek. Kávovník dorůstá do výšky 10 metrů a jeho plody dozrávají po 10 měsících. Výhodná je pro jeho pěstování vyšší teplota, do 30°C. Ideálním místem pro pěstování této kávy je proto Dak Lak.


 
Dak Lak je vietnamskou provincií, kde můžete v jihovýchodní Asii najít nejlepší kávu, která je zde pěstována na rozlehlých kávových plantážích. Po této provincii byla pojmenována i firma Dak Lak coffee, která na český trh distribuuje vietnamskou kávu, která se svou chutí výrazně liší od všeho, co jste kdy ochutnali. Právě z této provincie kávu i dováží.
 
Od roku 2011 je firma Dak lak coffee, založená kávovými nadšenci, první, která se specializuje na dovoz pražených kávových zrn té nejvyšší kvality z Vietnamu.  
 
Pro více informací navštivte internetové stránky Dak Lak coffee, Dak Lak coffee e-shop nebo jejich oficiální facebook.



FOTO: ​Facebook.com/DakLakKava

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9