Pravé japonské onigiri [Recept]
Lehký oběd, zdravá svačinka, jídlo z anime a pomocník v boji proti hladu v horkých dnech! Jak si udělat domácí japonské onigiri dle receptury uznávaného japonského kuchaře? Rychlý a zaručený recept zde!![Náplní se najde mnoho Náplní se najde mnoho](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/ca68d/slider_a1cc38c1a345631284142a0a7cb66984.jpg)
Náplní se najde mnoho
FOTO: Lucie Onari Kreslová
Japonci i cizinci milovaná kulička anebo trojhránek rýže zabalený do listu nori či japonské kopřivy shiso skrývající neodolatelné pokušení. Navíc zdravý, skladný (vejde se do benta, ale i do balíčku do školy nebo do práce) a nenáročný na přípravu. Důvodů, proč obdivatelů onigiri přibývá každým dnem, lze vyjmenovat téměř nespočet. Jak na něj?
Ingredience:
![](http://images.asianstyle.cz/upload/files/3348/a940c/a940c2bfd5b8a109ccfad917fd9b65ca.jpg)
Postup:
FOTO: diary.ru
Ingredience:
- rýže (na 2 hrnky rýže přijde 2 a půl hrnku vody)
- mořská řasa nori či japonská kopřiva shiso na zabalení
- náplně: ryby (losos, úhoř, tuňák), furikake, avokádo, vejce, kimči, řasy, nakládaná švestka umeboši či mořské plody- s náplní lze jednodušše experimentovat, stačí jen najít, co má člověk rád a hodí se to k rýži
- sůl
- případně sezam
![](http://images.asianstyle.cz/upload/files/3348/a940c/a940c2bfd5b8a109ccfad917fd9b65ca.jpg)
Postup:
- Třikrát properte rýži a nechte ji chvíli odstát. Vařte rýži na středním plameni.
- Až voda s rýží dosáhne teploty varu, dejte plamen na minimum a nechejte vařit dalších 12 minut, než se všechna voda úplně vsákne.
- Odstavte z plotny, párkrát promíchejte vařečkou a čekejte, až rýže vystydne natolik, abyste ji byli schopni uchopit do ruky.
- V době, kdy děláte onigiri, by rýže měla být stále teplá.
- Nastříhejte si řasu nori na třetiny.
- Namočte si ruce, aby rýže nelepila.
- Jemně si ruce posolte nebo se dotkněte nádobky se solí třemi prsty a sůl následně rozetřete.
- Vemte do ruky rýži a ve prostřed udělejte menší důlek, do kterého budete vkládat náplň.
- Vložte vámi vybranou a upravenou náplň.
- Jemně mačkejte onigiri do tvaru trojúhelníku či kuličky tak, aby se rýže nerozpadla a držela pevně u sebe.
- Zabalte onigiri do nori či omytého shisa.
- Na vrch můžete dát kousek náplně (alespoň budete vědět, co vás čeká uvnitř), sezamová semínka či posypek furikake.
- Itadakimasu!
FOTO: diary.ru
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin