Doširak - Korejské bistro [Recenzia]

16:00 | 16.03.2017 Eobie 6
Ak máte náladu a hlavne chuť vyskúšať v Brne niečo nové a hlavne kórejské, určite zájdite do kórejského bistra Doširak. Dnes si sme si pre vás pripravili náš dojem z prvej návštevy. 
Bibimbap
Bibimbap FOTO: Eobie - asianstyle.cz
V sobotu jsme si udělaly takový malý, příjemný sraz v Brně a když přišla řeč na to, kam zajdeme k obědu, rozhodly jsme se vyzkoušet poměrně nové korejské bistro Doširak. Našly jsme ho vcelku snadno a ještě než jsme ochutnaly ty lákavé korejské dobroty, naznaly jsme, že to bude chtít recenzi. Pokud jste tu ještě nebyli, třeba vás naše dojmy, které tu jedna po druhé rozepíšeme, nalákají.

Eunka:

O bistru už jsem slyšela předtím a tak jsem byla samozřejmě zvědavá. Říkali mi, že je to tam malé, ale ve skutečnosti to není zas až tak pravda, tedy aspoň z mého pohledu. Navíc mně takové malé, klidné podniky vyhovují. Dobrou restaraci nedělá jen jídlo, ale také prostředí a čistota. V tomto případě mohu jen chválit, protože vše bylo bez poskvrny. Cítila jsem se příjemně, prostě jako doma. Z nabídky jsem si vybrala polévku s rýžovými knedlíčky, která byla velmi chutná a jemná, a pak bibimbap. Mám alergii na chilli, tak jsem vynechala pálivou omáčku a musím říci, že ani přesto nebyl pokrm suchý nebo bez chuti. Právě naopak! Když o něm píšu, zase se mi sbíhají sliny, takže tam jistě zase zavítám a třeba vyzkouším další i dobroty. Nabídka sice není velká, ale věřím, že ji časem rozšíří.

 

Eobie:

Osobne musím poznamenať, že som príjemne prekvapená a ďalšou návštevou určite nepohrdnem, pretože spríjemniť si jedálniček kórejským jedlom nie je nikdy k zahodeniu. Tiché, príjemné a čisté prostredie, moderný dizajn a hlavne chutné jedlo robia bistro naozaj veľmi lákavým. Vyskúšala som síce len bibimbap, ktorý chutil naozaj veľmi dobre a najedla som sa priam dosýta, no nedalo mi a uštipla som aj M.Chan z jej bulgogi. Jedlo bolo naozaj veľmi chutné a nabudúce si určite dám práve to. Každá z nás ešte k hlavnému jedlo dostala aj kúsok domáceho kimchi, ktoré chutilo tiež veľmi chutne. Večer sme cestovali späť do Bratislavy a tak sme sa rozhodli, že si necháme zabaliť aj kimbap (konkrétne vegan a galbi). V tomto prípade ale musím poznamenať, že som síce pravý kórejský kimbap nikdy v Kórei nejedla, no tie, ktoré si robíme doma mi chutili vždy o niečo viac. Neviem, či to bude málo dochutenou ryžou a mäsom, no čakala som od toho trošku viac. Samozrejme sa zjesť dali a aj tak som si na nich pochutnala. V bistre taktiež v pozadí hrala kórejská hudba a zaznamenala som hlavne OST z drámy Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo. 

 

anya0305:

O bistru jsem slyšela od kamarádky hned po otevření, a tak jsem ráda, že jsem při návštěvě Brna mohla zavítat i do tohoto bistra. Moderní design, útulno a čisto - to byly moje první dojmy, když jsme vešly dovnitř. Dala jsem si polévku s rýžovými knedlíčky a bibimbap (mám ráda pálivá jídla, proto jsem si vybrala bibimbap, do kterého se dá přimíchat chilli omáčka). Polévka byla skvělá a bibimbap taky, měla jsem ho ve třech různých korejských restauracích, takže už mám nějaké srovnání, a bistro Doširak nezklamalo. Bibimbap chutnal velmi dobře. Chutné domácí kimchi ještě doplnilo celkový zážitek z jídla. Obsluha byla příjemná, velmi ochotná a také rychlá, slečna tam byla sama na celou restauraci, ale na naše jídlo jsme nemusely čekat dlouho. Líbilo se mi, že na pozadí hrála korejská hudba, mně osobně v paměti nejvíce utkvěla moje oblíbená The Time Walking on Remembrance od Nell. Když budu mít možnost, určitě se do tohoto bistra ještě vrátím. 

   

M.Chan:

Nakoniec sa vyjadrím aj ja a aby som sa neopakovala, tak poznamenám, že s dievčatami vo veľkom súhlasím so všetkým, čo spomenuli. Bistro vo mne zanechalo naozaj skvelý dojem. Bola sobota a v tento deň otvárajú až o 15:00. My sme nedočkavo prišli ešte pred treťou a chvíľu počkali. Precíznosť dokazuje aj to, že bistro otvorili na minútu presne. Ako jediná som si vybrala z menu bulgogi a myslím, že to chyba nebola. Mäso bolo naozaj výborné a určite by som si ho pri ďalšej návšteve dala znova. Porcie sú dokonca celkom veľké, takže budete plní ešte pol dňa. Musím ešte doplniť, že k jedlu dostanete aj čaj alebo vodu úplne zdarma, ktoré si môžete pri pulte načapovať a tak sa výborným jedlom určite nezadusíte. Dobrý dojem na mňa spravili aj toalety, ktoré boli naozaj čisté a voňavé. Ako sa už spomínalo, bluhovala iba jedna slečna, ktorá stihla oblúžiť asi 10 ľudí v priebehu 20 minút, čo je nevšedné, pretože v reštaráciach často čakajú dvaja ľudia aj 30 minút na jeden pochod. Bistro hodnotím veľmi kladne a odporúčam každému, ktoré má rád tieto kórejské pochúťky alebo aj tomu, kto ich ešte neochutnal.

   

Ak máte aj vy v pláne bistro niekedy navštíviť, určite si nezabudite predtým prezrieť aj ich facebook stránku, na ktorej nájdete presnú adresu, ale aj menu a rôzne mimoriadne ponuky dňa spolu s recenziami od iných ľudí, ktorí bistro navštívili a ohodnotili ho podľa vlastného uváženia tak, ako aj my. 

Vašou návštevou určite nič nepokazíte, naopak sa dobre najete. My vám bistro s príjemnou obsluhou určite odporúčame navštíviť a veríme, že sme vás poriadne nalákali. 

FOTO: Eobie & ​anya0305 - asianstyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9