Oživlé hvězdy v pohoří Zijin

19:08 | 29.10.2013 Erik 3
Jak je to dlouho, co jste měli možnost být natolik daleko od městských světel a neónů, aby vám mohl na cestu svítit nejen měsíc a hvězdy, ale také záplava světlušek vířících vzduchem?
Chvíle jako stvořená pro klidné rozjímání nad šálkem čaje
Chvíle jako stvořená pro klidné rozjímání nad šálkem čaje FOTO: xinhua.net
Nedávno se na internetu objevila série snímků pořízených fotografem Sun Chenem žijícím v Nanjingu, na nichž je zachycena divukrásná scenérie lesa osvětleného zdánlivě nekonečným rejem světlušek. Vyvolala okamžitě obrovský ohlas čtenářů, kteří velmi často do komentů psali povzdechnutí, že ve svém okolí jejich drobná světélka už hodně dlouho neviděli. Reportér večerníku Yangzi ukázal tyto fotografie skupině deseti dětí mladších deseti let a zjistil, že jen jedno z nich za svůj život ve městě mělo možnost nějakou pozorovat.



V pohoří Zijin poblíž Nanjingu, které je chráněnou oblastí, jsou jich díky vhodným podmínkám každý rok desítky tisíc. Říká se, že nejlepší čas na jejich pozorování je koncem července. My, na sklonku středoevropského podzimu, můžeme následující obrázky brát jako tiché rozloučení s létem. A také jako pozvání na příští rok nenechat si podobná pohádková představení ujít.





Následující snímek ze stejné oblasti je od fotografa jménem James - důkaz toho, že nešlo jen o ojedinělou náhodu.



ZDROJ : xinhua.net
FOTO : Sun Chen, James

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9