Čtyři nejlepší vodní parky v Tokiu

16:00 | 20.09.2013 Piyoko-chan 12
I když máme prázdniny a teplé letní dny za sebou, pojďme se společně podívat na místa, kam se v takových dnech chodí osvěžit obyvatelé Tokia. 
Vodní park
Vodní park FOTO: travel.cnn.com
Každý to dobře známe. Během letního období se ručičky teploměru snadno přehoupnou přes 35 stupňů a více. V těchto neúnosných vedrech má pak člověk na výběr ze dvou možností - buď se ukryje v nějaké dobře klimatizované místnosti, nebo zamíří k vodě.

Ve článku se zaměříme na tu druhou možnost a podíváme se do jakých chrámů věnovaných H2O se v těchto teplých dnech chodí osvěžit obyvatelé hlavního města Japonska, Tokia. 


Tokyo Summerland

Tento obří vodní park je otevřen po většinu roku (kromě prosince, ledna a února). Stejně jako v ostatních parcích se otvírací doba mění, proto je dobré se před návštěvou podívat na jejich webové stránky. Vzhledem k tomu, že je park rozdělen na venkovní i krytou část, můžete se sem přijít zabavit i během deštivých a chladných dnů. Ve vnitřní části se nachází velký bazén s vlnobitím, tobogány, vířivkou a horkými prameny. Venkovní část vám může nabídnout nejen velké i malé tobogány a vodopády, ale vše je propojeno se zábavním parkem, takže zde najdete i řadu atrakcí. Pokud si na ně však nepotrpíte, můžete si zajít na tenisový kurt nebo golfové hřiště.  

 
 


Yomiuri Land

Stejně jako předešlý vodní park, i tento je propojený se zábavním parkem. Má pět bazénu a tři tobogány. Kromě velkého bazénu, bazénu pro děti s tematikou animované postavičky Anpanmana a bazénu s vlnobitím, je zde pět metrů hluboký skokanský bazén. Celé léto je ve znamení různých představení a hudebních vystoupení v podání synchronizovaných plaveckých skupin, to pro případ, že by vám okolí samotné neposkytovalo dostatečnou zábavu.  




Toshimaen

Tento vodní park je veřejnosti přístupný po čas celého roku, včetně zimního období, kdy si návštěvníci mohou zabruslit na kluzišti. Celkem nabízí šest bazenů různých typů a velikostí a zdejší tobogány zvané "Hydropolis" patří mezi nejoblíbenější a nejznámější tobogány v Tokiu. Další atrakcí jsou minerální vodní lázně, do kterých se dováží sůl z Mrtvého moře. Milovníky zvířat by pro změnu mohlo zaujmout plavání s delfíny.



 
 

Tobu Super Pool

Tento vodní park by mohli především ocenit rodiče s malými dětmi, neboť pro nejmenší je tu spousta mělkých bazénů a také speciálně navržené tobogány. Středobodem parku je bazén s vlnobitím a tryskami, které směrem ke koupajícím chrlí do vzduchu vodu. Zábavní park nabízí přes třicet atrakcí, včetně obří horské dráhy. Oba parky jsou navíc propojeny se ZOO, kterou obývá na 1 200 zvířat (150 druhů), např. vzácní bílí tygři, lvi, tučňáci a tapíři. 


 
 

Jen tak pro zajímavost. Například ve vodním parku Tokyo Summerland se denní průměr návštěvníků v polovině srpna blíží k 15 000 (ovšem není neobvyklé, když překročí hranici 20 000). Při takovém počtu lidí musí pro odborníky na kvalitu vody být výzvou držet čistotu, teplotu vody a hodnoty pH, nemyslíte?


 

ZDROJ: travel.cnn.com
FOTO: summerland.co.jp, kanagawa-travel-info.com, toshimaen.co.jp, tokyofox.wordpress.com, jennechrisville.com, travel.cnn.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9